Hrana presata

Pe piata exista granule de hrana prefabricata pentru porumbei, binentele ca nu toate retele existente sunt deosebit de bune. O hrana granulata care contine toate substantele nutritive, minerale,oligoelemente si vitamine in cantitatile necesare este ideala pentru organismul porumbeilor.

Hrana verde nu este neaparat necesara pentru o alimentatie sanatoasa, atunci cand hrana prefabricata contine suficiente vitamine de asemenea, administrarea de pietricele si bucati de melci si scoici nu mai este si indispensabila, desi in general este recomandata pentru ca porumebilor le place sa ciuguleasca pietricele din instinct, ca si sa consume verdeturi si frunze de salata ( cine are gradina stie la ce ma refer).

Administrarea de vitamine pe perioade scurte de timp nu este utila, deoarece organismul are nevoie de ele in mod constant. Numai cele solubile in grasime, si anume vitaminele A, D, E, si K, pot fi depositate in corp. Celelalte de exemplu vitamile B sunt eliminate deseori din corp inainte de a putea fi valorificate in totalitate. Hrana presata este deobicei vitaminizata, astfel incat substantele cele mai necesare intra in organism in mod constant. Porumbeii devin mai rezistenti la infectii si dau un randament mai bun.

Este foarte important ca porumbeii hraniti corespunzator imbatranesc mai greu si se imperecheaza cu mai mlt succes pana la varste mai inaintate. Astfel porumbei de valoare isi pot transmite materialul genetic mai departe.

Granulele de hrana prefabricata trebuie sa aiba o culoare deschisa, pentru a parea mai atragatoare porumbeilor. Cele intunecate la culoare nu sunt consumate cu pofta decat atunci cand nu exista hrana mai deschisa. Pasarile nu se hranesc in functie de continutul in substanta nutritive, ci in functie de preferintele lor subiective.

Hrana granulata poate contine medicamente impotriva anumitor afectiuni frecvente, cum ar fi coccidioza si trichomonoza.

Sursa: Cresterea porumbeilor, Henrich Mackrott

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.