Un mit: Poate semnul in ochi sa faca diferenta? – Ad Schaerlaeckens

Singura diferenta dintre columbofilii Olandezi si Belgieni si columbofilii straini poate fi exprimata cu ajotorul a doua cuvinte: “Nume” si “Ochi”. Cei care imi citesc articolele imi cunosc gandurile despre “numele porumbeilor” si despre strainii care sunt familiari cu columbofilii olandezi si belgieni, care cunosc parerea noastra despre ochi si semnele din ochii porumbeilor.Pur si simplu nu stim ce este acel semn in ochi. Motivul este simplu: nu este in dictionar un cuvant pentru ceva ce nu exista. Cel putin asa gandim noi aici. Cand sutem intrebati ce credem despre semnele din ochi dam din umeri sau radem. Nu stim despre vorbesc acestia.

DIFERIT

Multi columbofili straini cred ca semnul in ochii porumbelului are de-a face cu calitatea, pe cand majoritatea dintre noi negam o astfel de afirmatie. Intrebarea ramane: Cine are dreptate? Faptul ca sportul columbofil isi are originile aici nu ne da dreptul sa credem ca noi stim totul. Eu personal nu cred in asa ceva, desi sunt momente cand mai am indoieli in acest sens. Totusi nu cred ca imi voi schimba parerea si nici nu ma ve-ti vedea cu acei ochelari speciali care ne fac sa radem cand ii vedem pe columbofilii straini purtandu-i. Am citit un articol scris de Profesorul van Grembergen care sterge intreaga teorie despre semnele din ochi de pe tabla. Profesorul innebunit dupa porumbei: “In mod stiintific nu se pot face corelatii intre semnele din ochi si orientare si niciun om de stiinta din lume nu va fi de acord cu ideea ca semnele din ochi au vreo legatura cu abliitatea porumbeilor de a veni acasa.

SEMNUL IN OCHI

Cand si-a dat seama ce intelegeau columbofilii straini despre semnul in ochi, concluzia profesorului a fost ca semnul in ochi are de-a face cu ereditatea.

Profesorul cunoscator: “Porumbei au coada mai lunga sau mai scurta, o anumita culoare, o chila profunda si semne in ochi datorita parintilor.” Care antrenor de fotbal s-a uitat la ochii lui David Beckham pentru a vedea daca este sau nu, un jucator bun de fotbal? Aceasta comparatie poate fi contestata, dar are totusi putin adevar. Doar ochii lui David Beckham nu-l vor putea face niciodata un jucator bun de fotbal. Culoarea ochilor n-are nicio importanta. Este legata doar de culoarea penajului si de ereditate. Porumbeii cu penajul de culoare inchisa au ochii, in majoritatea cazurilor, de culoare inchisa, cei cu penajul deschis au ochii de culoare deschisa, cu cateva exceptii, binenteles. Vorbim de aceeasi teorie si in cazul semnelor din ochi. Are legatura cu culoarea porumbelului si cu parintii acestuia.

CEEA CE NE DORIM

Semnul din ochi este mai degraba o chestiune de dorinta fiecaruia. Ca oameni, tindem mereu sa gasim explicatii pentru ceva care nu poate fi explicat. In cazul porumbeilor, noi vrem sa vedem care este diferenta dintre un porumbel bun si unul mai slab, dar acest lucru este imposibil!!! Caracterul si abilitatea de orientare au o importanta vitala. Aceste lucruri nu pot fi vazute Observate cu ajutorul ochilor), desi ne-am dori sa fie asa. Ceea ce putem vedea in ochii porumbeilor sunt urmatoarele: sanatatea si conditia (forma porumbelului). Eu (AS) stiu ce se intelege prin  semnul in ochi. Ceea ce am gasit este ca sunt multi porumbei slabi cu un semn bun in ochi, si deasemeni sunt multi porumbei buni cu un semn rau in ochi.

PAULA

Amintiti-va de Paula, femela faimoasa in intrega lume a lui Remi de Mey din Belgia. Mai demult a reprezentat Belgia la Olimpiada de la Dortmund, Germania. Femela a fost cea mai buna zburatoare din istoria Belgiei in sportul columbofil. La Olimpiada, pasarile au fost arbitrate de foarte multi din cei mai buni “cunoscatori” din intrega lume. Aceasta femela a primit cele mai putine puncte dintre toti porumbeii participanti. Dupa opinia arbitrilor, aceasta femela a fost mai slaba decat porumbeii din Cuba, Ungaria, Polonia, Rusia si alte tari. Defectul principal al Paulei a fost ochii!!! Sa fim seriosi: Daca semnul in ochi ar fi decisiv, cei care ar putea judeca (arbitra) semnul in ochi ar putea deveni cei mai mari campioni. Este acest lucru adevarat? Cunosc cativa asanumiti profeti ai ochilor. Pentru 5 dolari iti pot spune care porumbel este bun si care nu. Am facut cateva cercetari (analize) ale rezultatelor; acestia erau asa de slabi incat mi-au intarit si mai mult neincrederea in teoria ochilor (semnele din ochi).

IN CONCLUZIE

Daca ai ajuns campion si ti-ai format propria familie de porumbei pe baza teoriei ochilor ( semnului in ochi), atunci te rog sa continui. Nu lua in considerare nimic din ce am spus despre ochi. Dar trebuie sa stii ca majoritatea campionilor din Belgia si Olanda nu cred in teoria ochilor, in semnele din ochi. W de Bruyn a spus: “Nici macar nu stiu cum arata ochii celor mai bune pasri ale mele.” Poate ca exagereaza putin, dar este clar ceea ce a vrut sa spuna. Daca ar exista cineva care sa deosebeasca porumbeii de calitate, doar prin simpla observare a ochilor, acesta ar deveni milionar foarte repede. Mai mult intr-o moneda puternica !!!

Autor: Ad Schaerlaeckens

Traducere: Andrei Bondar

© Ad Schaerlaeckens

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.