Comb. Poelman (Erica, NL)


            Tandemul este format din Ep Poelman și fiul său Harco. Ep Poelman este fiul unuia dintre cei mai buni demifondiști din istorie, Roef Poelman, care între anii 1960 și 1990 a dominat zborurile NPO. Ep a zburat împreună cu tatăl său până ce acesta a încetat din viață. Cei mai celebri porumbei ai lor au fost Super As 660, Black Power și Black Power Lady. 

            La începutul anilor 90, Ep Poelman era unul dintre cei mai temuţi adversari ai lui Gerard Koopman, dar a fost forţat să-şi lichideze crescătoria într-o vânzare totală. Cel mai inteligent lucru pe care l-a făcut Gerard a fost să investească în achiziţionarea a doi fraţi, „Black Power” şi „Back Power Lady”, doi zburători excelenţi, direct din perechea de bază, fapt ce i-a adus lui Gerard un succes imediat. Achiziții extrem de inspirate, deoarece aceștia au devenit super reproducători în volierele lui Gerard. Din Black Power, Gerard a reprodus-o pe deja legendara Amore și pe Emperor Qin. La rândul ei, Black Power Lady a reprodus zburători celebri precum Wonder Lady, Lei etc.

            Tandemul Poelman a “renăscut” în 2008, moment în care Harco, fiul lui Ep a devenit columbofil activ. Acesta deține o firmă de IT, iar tandemul și-a propus de la bun început să participe la etapele cu distanțe cuprinse între 100 și 600 km.

            Cum era de așteptat, baza este data încă de linia lui Black Power, prin doi frați și o fiică din Black Power. Siebren Wierstra este prieten bun cu tandemul, aceștia făcând anual împerecheri comune. În continuare cei doi au achiziționat mai multe ouă de la super starul Frans Rondags. Patru pui care s-au dovedit a fi rapid reproducători de top au fost achiziționați de la olandezul Herman Dijkstra, fiind produși 100% Van Dick. Mai exact toți 4 erau reproduși dintr-un fiu din Den Bourges. Ca încheriere, trebuie să menționăm o altă super achiziție, mai exact o femelă de la frații Appelmans din Belgia, aceasta fiind o fiică din Amigo – baza coloniei.

            Tandemul Poelman este capabil să concureze la nivel înalt. Familia Poelman concurează în zona unde se află şi coloniile Koopman şi Vredeveld. În ultimele 3 sezoane, Ep şi Harco au bifat nu mai puţin de 40 locuri de 1 la nivel de club, şi 12 locuri de 1 plus 7 locuri de 2 la nivel de federaţie. Iar la nivel provincial / NPO, au obţinut locurile 1, 2, 3, 4, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 7, 7, 8, 9, 9, 9, 9 şi 10 din 4.500 – 12.000 porumbei.

Vezi video-interviul (titrat in limba romana) AICI: https://youtu.be/B0SnMLDqgxs

  • Câteva referințe:

            Prietenul Peter Allemeesch, a obţinut locul 1 Naţional Chateauroux 2017 din 18.923 pui și cel mai rapid porumbel (100% Poelman) din peste 26.134 porumbei.

        Porumbelul „Frysian Nebula” al lui Sjaak Buwalda a obţinut locul 2 în finala columbodromului Black Sea One Loft Race, cu o viteză medie de 774 mpm, distanţa de concurs fiind 404 km. Mama lui „Frysian Nebula” este o femelă “DE WANDER”.

        

In anul 2019, in cadrul columbodromului Europa Master Pigeons, Comb. Poelman castiga locul 5 in Finala, cu porumbelul NL-1241750-19. O sosire fantastica, pentru o etapa extrem de grea si solicitanta pentru porumbei.

Tot in acest an, la Finala columbodromului Algrave Goden Derby, Comb. Poelman castiga locul 75, din peste 3500 porumbei, la o distanta de 505 Km.

In cadrul licitatiei PREMIUM de pe www.licitatii.piatadeporumbei.ro, am selectat impreuna cu Harco, un numar de 13 porumbei, printre care se regasesc: frate de ambii parinti cu Golden Algarve 2019; fiu/fiica din Mister Ruffec, locul 1 NPO Ruffec; pui din Bleu Pearl; pui din CLEO, locul 6 Tessender din 9496 porumbei; pui consangvin Blauwe Vanoppen al lui Roger Wijnands; semifrate cu Kalimanci; pui din MISTER, loc 4 NPO din 4387 porumbei; si multi alti porumbei de calitate. Va asiguram ca am luat in mana toti acesti pui si spunem cu tarie ca arata impecabil.

„Black Power”

Acest porumbel a fost achizitionat de catre Gerard Koopman, si este, dupa spusele lui Gerard, „probabil cel mai bun porumbel cumparat vreodata”.

„Black Power Lady”

„Wander”

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.