Acoperirea podelei cu nisip

O  varianta in uscarea podelei este aceea de a acoperi podeau cu un strat de nisip. Se intinde pe podea un strat gros de 5 cm de nisip foarte fin, iar apoi un strat de pietricele poroase, sfaramacioase, care se gasesc in comerst ca nisip pentru pisici. Materialul poros absoarbe umezeala din jur, astefel stratul devine mai uscat si curat. Umezeala fiind absorbita este repartizata pe o suprafata mai mare, si ca urmare se evapora mai usor. Excrementele se descompun mai repede din cauza actiunii dezhidratante a nisipului si a bacteriilor, nisipul ramane uscat dar trebuie curat de resturile mai greu de descompus.

Riscul imbolnavirii cu coccidioza ramane acelas ca si in adaposturile in care se face curatenie zilnic, pentru caa pasarile ajung totusi in contact cu excremetele, de aceea daca se poate ar tebui sa se faca teste coprologice din cand in cand.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.