Administrarea de iod porumbeilor

Exista foarte multe produse pe baza de iod la ora actuala,dar cel mai cunoscut si bine vandut este Blitzformul produs de catre compania Rohnfried.

Ce face iodul in organismul porumbeilor ? Raspuns : Stimuleaza activitatea tirodei si determina formarea unui numar mai mare de globule rosii la nivelul sangelui.Numar mare de globule rosii in sange = cantitate de oxygen mai mare in sange = performanta marita.Este indispensabil in toate perioadele anului : zbor,naparlire,reproductie.Eram pustan ,cand in 1998 am devenit membru columbofil cu acte in regula la clubul Traian Nitescu,afiliat FCPR Bucuresti.Inca de atunci,columbofili vorbeau pe la colturi..: domne “X” drogheaza porumbeii cu Blitzform si Mumm…copil fiind credeam si ma feream de aceste produse..cata prostie,si mai ales cata rautate !!!!!!

In timpul sezonului de zbor este bine sa administram produse pe baza de iod miercurea si joia in primele 4 saptamani de la debutul sezonului.Incepand cu saptamana a 5 a ,si pana la finalul sezonului,administram produse pe baza de iod doar miercurea,iar joia le administram L-Carnitina (descriere in amanunt mai tarziu in articol).

Dupa cum v-am invatat cu informatiile directe si sincere pe PIGEONS.RO,va mai prezint una in premiera,un asa zis “secret” pe care nu stiu daca il stie vreun columbofil din tara,sau daca il stie in nici un caz nu agreeaza sa il divulge.Acest mic secret l-am aflat in 2004 in timpul unei vizite facute bunului meu prieten si mentor in columbofilie : Silvere Toye.Acesta mi-a spus : ” In primele 10 zile de la intarcare administreaza in apa puilor Blitzform,in fiecare zi,si ai sa vezi diferenta !!!!!”….mare dreptate a avut ! Doza ideala este de 1ml/litru de apa,spre deosebire de doza porumbeilor de zbor care este de 2ml/litru de apa .

Pentru mai multe informatii intrati pe pigeons.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Administrarea de iod porumbeilor

  1. pot administra blitzform impreuna cu vitamine miercurea??? sau este bine sa nu l administram impreuna cu alte produse gen vitamine sau produse hepatoprotecte??? va multumesc anticipat!

    1. Eu nu am facut-o pana acum, singura combinatie pe care am facut-o cu blitzform a fost mumm-ul. Eu ti-as recomanda sa administrezi vitaminele pe mancare, la fel si cele hepatoproteice, gen sedochol.

  2. Din cate stiu eu nu este nici o problema daca combini iod-ul cu metionina sau vitamine chiar nici una.Nu se combina cu produse medicamentoase de nici un fel!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.