Administrarea otetului de mere la porumbeii voiajori

Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, mentionat pentru prima oara in tratate de medicina egiptene, scrise in urma cu mai bine de trei milenii. Medicii Greciei antice il foloseau pe scara larga, acesta regasindu-se si in scrierile lui Hipocrate. Si in medicina populara romaneasca, este folosit din timpuri imemoriale. Romanii din zonele de deal si de munte prepara otetul de mere in fiecare toamna, folosindu-l apoi pe timpul lungii ierni contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Desi nu este un panaceu, ar putea candida cu sanse serioase la acest titlu.

Iata care sunt principalele categorii de afectiuni care raspund pozitiv la administrarea otetului de mere: reumatism, inapetenta, anemie, slabiciune corporala la porumbei, mai ales la pui, intareste embrionul, ofera un penaj mai stalucitor, administrat in apa la porumbei ,stopeaza dezvoltarea bacteriile precum tricomonoza si salmonella.

Insa otetul de mere mai are si alte calitati, fiindca a preluat de la fructele din care este obtinut cateva substante in forma naturala extrem de utile pentru organism, dintre care:

potasiul – este un mineral esential pentru mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular. El regleaza activitatea inimii.
vitamina C – ajuta la asimilarea fierului necesar organismului, are efect preventiv in bolile infectioase.
vitaminele B1, B2 si B6 – au efect intineritor si intarzie aparitia semnelor batranetii. Au efect pozitiv asupra tonusului sistemului nervos central.
izoflavonoidele – sunt o categorie de substante organice care au un puternic efect antioxidant.
magneziul si fosforul – rol foarte important in mentinerea sanatatii si echilibrului sistemului nervos. Au, de asemenea, efecte favorabile asupra sistemului imunitar si favorizeaza consolidarea oaselor.
In toate cartile de speciatiate este recomandat, ca otetul de mere sa fie administrat 5-10 ml la litru de apa, minim o data pe saptamana.

Atentie!

Nu administrati otetul de mere zilnic pe o durata lunga de timp, pentru ca slabeste inima.

Mai multe informatii gasiti pe:

www.popa-marin.porumbeivoiajori.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

9 thoughts on “Administrarea otetului de mere la porumbeii voiajori

  1. Foarte adevarat si util, in perioada asta de epidemie generala de tricomonoza (inclusiv la gaini) eu am porumbeii perfect curati, nu stiu ce mai inseamna tricomonoza de ani de zile.
    De ce ? Le pun in apa otet de mere obtinut din suc de mere, se gaseste la Kaufland cu 2,35 lei sticla de 500 ml. Le dau periodic.

  2. NU exista o anumita cantitate, trebuie sa vezi si cum reactioneaza porumbeii la otet, eu pentru inceput as merge pe un 5 ml la 2 litri, ulterior ai putea trece si la 10 ml sau o lingura de supa la doi litri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.