Ambitia, Perseverenta si Rabdarea, sunt cele trei conditii pentru a ajunge ” Campion” ?

dv-01489-08-1609-olimpicul

Doresc sa scot in evidenta ,relatia mea cu Pisla Daniel ,care de mic ,ma vizita aproape zilnic ,fiind vecini de cartier . Scopul vizitelor atunci, erau canarii si pasarile de natura .Prin 2006, il interesa si competitia cu  porumbeii voiajori,cu toate implicarile in acest sport. Discutam cu el sa inteleaga, ca  in sportul columbofil, iubirea fata de porumbel se traduce cu termenul de „pasiune”, şi chiar dacă cu totii stim că „unde dragoste nu e, nimic nu e”, columbofilii înţeleg acest lucru cel mai bine.In clipa în care începi să practici sportul columbofil de performanţă ai deja ambitia în sânge. Apoi, pe măsură ce începi să câstigi concursuri, devii din ce în ce mai ambitios, îti doresti să te autodepăsesti.

alaturi-de-proprietarul-columbodromului-de-la-arad-cret-traian
Poti fi talentat, dar fără muncă şi ambitie nu vei obtine nimic.Trebuie să fii mereu optimist, constient de puterile tale şi mereu dispus să mergi mai departe. Iar daca mai ai si sansa de a avea un prieten si partener ,…succesul este GARANTAT ! Sportul columbofil inseamna in primul rand…AMBITIE !

Nu exista columbofili norocosi în permanenta, dupa cum nu exista ghinionisti de profesie, care se nasc doar ca sa alunece la nesfârsit pe toboganul sortii. Insa, in sportul columbofil, vietuiesc doar oameni prin ale caror vine curge sânge, nu apa distilata.

Succesul inseamna cunoasterea calitatilor personale si increderea in acestea si este direct proportional cu munca depusa si pasiunea pentru atingerea lui. Cei ce il obtin sunt cei cei ce vad in fiecare zi o noua sansa, cei ce stiu sa aprecieze fiecare reusita, oricat de mica, transformand-o intr-o treapta spre varf. Un varf privit cu ochii larg deschisi, cu mintea antrenata si cu sinceritate.

Ambiţia…cei care o au s-au născut cu ea sau poate au căpătat-o în timp. Ambiţia e forţa pe care o deţii, e hotărârea şi totodată dorinţa pe care vrei să ţi-o împlineşti. Deci, dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, lupţi. Nu laşi nimic baltă, nu te dai bătut.De ambiţie se leagă PERESEVERENTA. Perseverenţa e.. continuitatea şi rezistenţă în timp, cam aşa ceva. Este stăruinţă şi neclintire. In sportul columbofil dacă începi ceva, ideal ar fi să termini.

alaturi-de-sotia-mea

Dacă te pierzi pe drum,…aici apare PERSEVERENTA. Indiferent de piedici, dacă ai perseverenţă, găseşti drumul mai departe şi continui până la ţinta ta. Nu poţi să ai perseverenţă dacă n-ai RABDARE. „Cu răbdarea treci şi marea” , chestia asta spune multe. Adevărul e că in columbofilie dacă nu ai răbdare nu ajungi prea departe. Si foarte multi stiu asta. Răbdarea pare a fi într-adevăr o virtute. O virtute ce mulţi nu o au.

Sportul columbofil te învată să câstigi ca nimeni altcineva. Te învată să lupti ca nimeni altcineva. Să te uiti mereu cu coada ochiului spre colegii tăi ca să nu fii depăsit. Te învată să nu abandonezi chiar dacă simti că la un moment dat nu mai poti. Pentru că apoi senzatia pe care o ai atunci când ajungi pe podium cu o medalie de gât sau cu o cupă în mână nu poate fi înlocuită cu nimic ! Simti că esti cel mai puternic, că a meritat orice sacrificiu, că esti fericit, că esti bun ! Pasiune, nebunie, agonie, extaz, lacrimi, zâmbete, prietenie si rivalitate…. Sufletul nostru e adesea un camp de luptă pe care ratiunea si judecata noastră se înfruntă cu poftele, cu dorintele si pasiunile noastre. Ratiunea ne tine ancorati în realitate, ne folosim de ea si ea ne aduce foloase. Pasiunea este opusul, ne face să uităm de tot, chiar si de ratiune, să visăm, să simtim că trăim cu adevărat, să ne bucurăm de viată… Pasiunea consumă mult, dar ne dă si mult ! Apoi, trebuie să învătăm să suportăm multe în numele victoriei. Uneori avem nevoie de cineva, sau ceva care să ne încurajeze, să ne motiveze, să ne aducă aminte care este visul nostru şi ce dorim să facem. Poţi să îţi trăieşti visul ?- l-am intrebat ! si tu poti deveni campion ! Oricine poate face asta !- cuvinte ce l-au impresionat , dorindu-si din toata inima sa poata sa aibe aceste visuri transformate in realitate !

L-am facut sa inteleaga pe Pisla Daniel , ca   oamenii au fost,  facuti sa invinga. Exista, in noi, aceasta putere. Problema este ca nu intotdeauna reusim s-o gasim. Lipsa de incredere este un minus care ne poate trage in jos chiar in fata persoanelor mult mai slabe decat noi. Nu, incredere nu inseamna sa te lauzi, ci sa fii constient de aceste calitati ale tale si sa poti sa te folosesti de ele atunci cand este cazul.

Poti fi, ambitios, talentat, inteligent, placut, sufletist, prietenos, amabil,… dar numai cu o arma precum perseverenta poti sa treci peste esecurile inerente. Cu aceasta arma trebuie sa duci lupta ta interioara care va aparea de fiecare data când ai de trecut un obstacol. Intr-un final, cine va pierde, cine va castiga ? Aproape ca nu mai conteaza. In ceea ce ne priveste, cu siguranta, va castiga sportul columbofil ! Intr-un asa campionat frumos, toti suntm castigatori ! Asa cum e si firesc…Din pacate, insa, finalul luptei ne imparte in doua mari categorii : invingatori si invinsi.

img_2637
“Sportul te învaţă să câştigi cinstit şi să pierzi în mod demn, te-nvaţă deci, într-un cuvânt, ce este viaţa.” E adevarat, la început poate fi greu, frustrant, dezamăgitor, dar în scurt timp vei începe să simti bucuria pe care ti-o aduce, pofta de viată, sentimentul înaltător de care esti cuprins atunci când iti dobori propriul record.

Sigur, nu toti ajung unde si-ar dori. Nu toti au dreptul de a sta la “masa cu bucate.” Totul este rezervat !In 2007 sau 2008 , m-am hotarat sa-l ajut sa facem o crescatorie utila , apoi l-am prezentat prietenului meu ,fost coleg de generala ,plecat in Germania , fiind vorba de Lungu Eugen ,zis Jenica ,sa-i deie un lot de pui . Din acei pui cu care a mai ramas dupa concursul cu puii  astazi si-a cladit o familie si un stalp in crescatoria lui. A invatat ca lucrurile mici facute corect, nesemnificative la prima vedere, te poate  face campion !!! Asta face diferenta ! Sunt multi columbofili care visează să ajungă campioni. stim că sportul columbofil nu e tocmai usor, dar atunci când iti doresti cu adevarat, nimic nu e imposibil. L-am facut sa inteleaga ca  dacă ajungi campion nu înseamnă automat că ai ajuns cunoscut, iar dacă ajungi si cunoscut, nu înseamnă că ai ajuns celebru. Pentru orice columbofil miza este foarte mare, să ajungi în vârf si să fi campion nu este foarte greu, însă este foarte greu să te mentii ! – lucru pe care Pisla Daniel ,l-a facut ! Nu cred că există alt sport care să-ti ceară atât de multă disciplină, inclusiv în afara antrenamentelor.

Dacă tot stai să muncesti atât, dacă tot faci niste sacrificii, măcar să fii fericit la sfârsitul lui, nu să ajungi la finele zilei sau, si mai rău, a vietii si să spui: am muncit atâta, nici nu mi-a placut si nici nu am ajuns la succes.

alaturi-de-fica-mea-adina-viitoare-campioana

Orice om în viata asta vrea să cunoască :succesul ! Dacă ne-am lăsa în voia sortii, toti am tinde spre o dezorganizare aparent naturală, pentru că, nimic nu cade din cer si cei ce ajung sus ajung, de regulă prin muncă. Noroc că am fost inzestrati cu inteligentă, motivatie, ambitie si fortă, toate menite să ne ducă pe culmea succesului dacă ne dorim asta. Până la urmă, numai de noi depinde.

Nu e vorba de un miracol si nici nu depinde de noroc. Am descoperit mai tarziu ,ca ” perseverenta, ambitia, tenacitatea”, sunt calităti care il caracterizează pe Pisla Daniel ! Însă, “reteta” lui este la îndemana tuturor. Nici măcar nu conteaza cine sunteti, atâta timp cât va doriti si voi .

În lumea noastră, nimic nu este imposibil. Ceea ce astăzi ni se pare fără mijloc de realizare, mâine se poate dovedi un fleac. Pentru că ” Omul sfinteste locul !”  Toate drumurile duc spre succes, acolo unde există vointă, pasiune si sperantă. Cine nu se dă bătut si speră că poate deveni cel mai bun într-un domeniu, cu sigurantă va deveni – lucru pe care Pisla Daniel ,l-a reusit de 9 ani incoace !

Totul, dar absolut totul, e numai în mâinile noastre..Oamenilor fără succes le este greu să înteleagă această idee, deoarece sunt obisnuiti să caute, în exterior, explicatii pentru ceea ce li se întâmplă , lor în viata.

In continuare ,doresc sa atasez mai jos , o lista cu rezultatele / 2016 in cadrul Campionatului Judetean; Zonal si National a   lui Pisla Daniel din Resita jud. Caras- Severin .

In total : 76 cupe / jude; 24 cupe / Zona de Vest si 4 cupe Nationale !
– La cat. Crescatori Pui :
loc 2 – 44.73 puncte
– La cat.Crescatorul Anului :
loc 1 – 58.95 puncte
– La cat. General Crescator:
loc 1 – 81.01 puncte
– La cat.Fond Crescator :
loc 1 – 103.98 puncte
– La cat. Demifond Crescator:
loc 1 – 70.54 puncte
– La cat. Viteza Crescator: Loc 1 – 28.13 punct

  • La cat. Viteza Maturi:
    Loc 1 – 0111790-2013-F-16.97 puncte
    Loc 3 – 0100783-2014-F-20.46 puncte
  • La cat. Viteza Tineret :
    Loc 1 – 0362065-2015-F-21.51 puncte
    Loc 2 – 0362060-2015-F-22.23 puncte
    Loc 3 – 0363379-2015-F-23.28 puncte
  • La cat.Viteza Pui:
    Loc 2 – 0290023-2016-M-17.32 puncte
  • La cat.Demifond Maturi :
    Loc 2 – 0100747-2014-M-28.63 puncte
  • La cat. Demifond Tineret :
    Loc 1 – 0363370-2015-F-49.51 puncte
    Loc 3 – 0363379-2015-F-62.16 puncte
  • La cat. Demifond Pui :
    Loc 2 – 0290031-2016-M-224.77 puncte
    Loc 3 – 0290081-2016-M-225.59 puncte
  • La cat. Fond Maturi :
    Loc 2 – 1489-142-2013-M-12.28 puncte
    Loc 3 – 0100747-2014-M-32.86 puncte
  • La cat. AS FOND Maturi:
    Loc 1 – 0100747-2014-M-96.19 puncte
    Loc 2 – 0098851-2014-M-161.34 puncte
    Loc 3 – 0111813-2013-F-217.16 puncte
  • La cat. AS Fond Tineret :
    loc 3 – 0363370-2015-F-242.89 puncte
    _ La cat.General Maturi :
    Loc 2 – 0100747-2014-M-60.83 puncte
    Loc 3 – 0100783-2014-F-67.08 puncte
  • La cat. General Tineret :
    Loc 2 – 0363370-2015-F-78.64 puncte
    Loc 3 – 0363341-2015-F-85.13 puncte
  • La cat. General Pui :
    Loc 1 – 0290035-2016-M-162.23 puncte
    Loc 2 – 0290081-2016-M-176.94 puncte
    Loc 3 – 0290726-2016-M-177.70 puncte
  • La cat.AS SPEED Maturi :
    Loc 1 – 0100783-2014-F-130.71 puncte
    Loc 2 – 0108000-2014-M- 86.97 puncte
    Loc 3 – 0111790-2013-F-203.96 puncte
  • La cat. AS SPEED Tineret :
    Loc 1 – 0363370-2015-F-289.12 puncte
  • La cat. AS SPEED Pui:
    Loc 2 – 0290035-2016-M- 34.46 puncte

Loc 3 – 0290726-2016-M-341.54 puncte

  • La cat.Palmares 2015-2016 Viteza Crescator:
    Loc 1 – 43.02 puncte
  • La cat. Palmares 2015-2016 Demifond Crescator:
    Loc 1 – 120.41 puncte
  • La cat. Palmares 2015-2016 Fond Crescator:
    Loc 3 – 440.43 puncte
  • La cat. Palmares 2015-2016 General Crescator:
    Loc 1 – 242.89 puncte
  • La cat. Palmares 2015-2016 Crescator Pui: Loc 2 – 183.13 puncte
  • La cat.Palmares 2015-2016 Viteza Maturi:
    Loc 1 – 0111790-2013-F-28.00 puncte
    Loc 2 – 1489-130-2013-M-60.02 puncte
    Loc 3 – 0100783-2014-F-88.35 puncte
  • La cat.Palmares 2015-2016 Viteza Tineret:
    Loc 1 – 0363379-2015-F-112.27 puncte
    Loc 2 – 0363396-2015-M-28.71 puncte
    Loc 3 – 0363396-2015-M-128.71 puncte
  • La cat. Palmares 2015-2016 General Maturi:
    Loc 2 – 0101368-2011-F-211.40 puncte
    Loc 3 – 0100783-2014-F-278.56 puncte
  • La cat Palmares 2015- 2016 AS SPEED Maturi:
    Loc 1 – 0111790-2013-F-388.53 puncte
    Loc 2 – 0101368-2011-F-567.90 puncte
  • La cat.Palmares 2015-2916 Record Maturi:
    Loc 1 – 0290895-2008-F-24139561 km
    Loc 2 – 1489201-2010-M-21295061 km
  • Loc 3 – 0101368-2011-F-19822648 km
  • La cat. Palmares 2014-2016 Viteza Crescator:
    Loc 1 – 78.48 puncte
  • La cat Palmares 2014-2016 Demifond Crescator:
    loc 1 – 205.25 puncte
  • La cat.Palmares 2014-2016 General Crescator :
    Loc 2 – 349.79 puncte
  • La cat. Palmares 2014- 2016 Crescator Pui : loc 1 – 249.46 puncte
  • La cat Palmares 2014-2016 Viteza Crescator:
    Loc 1 – 80.15 puncte
    Loc 2 – 135.58 puncte
    Loc 3 – 147.52 puncte
  • La cat Palmares 2014-2016 Demifond Crescator:
    Loc 2 – 163.63 puncte
    Loc 3 – 291.41 puncte
  • La cat. Palmares 2014-2016 General Crescator:
    Loc 2 – 306.52 puncte
    Loc 3 – 461.52 puncte
  • La cat. Palmares 2014-2016 AS SPEED Crescator:
    Loc 1 – 803.35 puncte
  • Loc 3 – 904.00 puncte
  • La cat.Palmares 2014-2016 Viteza Maturi :
    Loc 1 – 1489-130-13 – TOTAL:3461816 km-80.15 puncte
    Loc 2 – 0101368-11 – TOTAL:4026312 km-135.58 puncte
    Loc 3 – 0100783-14 – TOTAL:3468916 km-147.52 puncte
  • La cat. Palmares 2014-2016 Demifond Maturi:
    Loc 2 – 0101368-11 – TOTAL:4920701 km-163.63 puncte
    Loc 3 – 0111790-13 – TOTAL:4995324 km-291.41 puncte
  • La cat Palmares 2014-2016 General Maturi:
    Loc 2 – 0101368-11 – TOTAL:6789798 km-306.52 puncte
    Loc 3 – 0254774-12 – TOTAL:7349438 km-461.52 puncte
  • La cat.Palmares 2014-2016 AS SPEED Maturi:
    Loc 1 – 0101368-11 – TOTAL:9620093 km-803.35 puncte
  • Loc 3 – 0111790-13 – TOTAL:9338506 km-904.00 puncte
  • La cat Viteza Maturi / Zona de Vest 2016:
    Loc 2 – 0111790-2013-F-16.97 puncte
  • La cat. AS Fond Maturi / Zona de Vest 2016:
    Loc 3 – 0100747-2014-M-96.19 puncte
  • La cat.AS Fond Tineret / Zona de Vest 2016:
    Loc 3 – 0363370-2015-F-242.89 puncte
  • La cat AS SPEED Maturi / Zona de Vest 2016:
    Loc 3 – 0108000-2014-M-186.97 puncte
  • La cat. AS NATIONAL / Zona de Vest 2016: Loc 3 – 0111813-2013-F-299.72 puncte
  • La cat. Viteza Crescator / Zona de Vest 2016: Loc 2 – 28.13 puncte
  • La cat.Palmares Viteza Maturi 2015-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 0111790-2013-F-28.00 puncte
    Loc 2 – 1489-130-2013-M-60.02 puncte
  • La cat. Palmares Viteza Tineret 2015-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 0363379-2015-F-112.27 puncte
    Loc 2 – 0363396-2015-M-128.71 puncte
  • La cat.Palmares AS SPEED Maturi 2015-2016/ Zona de Vest
    Loc 1 – 0111790-2013-F-388.53 puncte
  • La cat. Palmares Record Maturi 2015-2016 / Zona de Vest
  • Loc 2 – 0290895-2008-F-24139561 km
  • La cat. Palmares Viteza Crescator 2015-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 43.02 puncte
  • La cat. Palmares Demifond Crescator 2015-2016 / Zona de Vest
    Loc 2 – 120.41 puncte
  • La cat. Palmares Crescator Pui 2015-2016 / Zona de Vest
  • Loc 2 – 183.13 puncte
  • La cat. Palmares Viteza Maturi 2014-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 1489-130-2013-M-80.15 puncte
    Loc 3 – 0101368-2011-F-135.58 puncte
  • La cat Palmares Demifond Maturi 2014-2016 / Zona de Vest
    Loc 2 – 0101368-2011-F-163.63 puncte
  • La cat Palmares General Maturi 2015-2016 / Zona de Vest
    Loc 3 – 0101368-2011-F-306.52 puncte
  • La cat. Palmares AS SPEED Maturi 2014-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 0101368-2011-F-803.35 puncte
  • Loc 3 – 0111790-2013-F-904.00 puncte
  • La cat.Palmares Viteza Crescator 2014-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 78.48 puncte
  • La cat Palmares Demifond Crescator 2014-2016 / Zona de Vest
    Loc 1 – 205.25 puncte
  • La cat Palmares Crescator De Pui 2014-2016 / Zona de Vest
  • Loc 1 – 249.46 puncte
  • La cat Palmares Viteza Maturi 2015-2016 National
    Loc 3 – 0111790-2013-F-28.00 puncte
  • La cat Palmares Viteza Crescator 2015-2016 National
  • Loc 1 – 43.02 puncte
  • La cat. Palmares Viteza Crescator 2014-2016 National
    Loc 1 – 78.48 puncte
  • La cat. Palmares Crescatori Pui 2014-2016 National
    loc 3 – 249.46 puncte

 

Ultimile comentarii
  1. Daniel Pisla 4 noiembrie 2016
  2. lolik2001 4 noiembrie 2016
  3. Ion Lucian 4 noiembrie 2016
    • Lucian 5 noiembrie 2016
      • Lucian 8 noiembrie 2016

Lasă un răspuns

Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții media sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de media sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Setările cookie pe acest website sunt setate astfel încât să vă ofere cea mai bună experiență posibilă.

Închide