Amestecarea porumbeilor din diferite crescătorii!

Dacă doriți să participați la concursuri și să trimiteți porumbeii cu mașina de concurs atunci acasă trebuie să expuneți porumbeii la cât mai multe tipuri de viruși și bacterii. Sugestia mea este să aduceți porumbei din diferite părti ale țării. Să aduceți de asemenea porumbei din Europa și care au concurat în cele mai importante cresc[torii. Acest amestec biologic de bacterii și viruși din diferite locuri și crescătorii vor fi începutul unul lot rezistent. Porumbeii care vor rămâne sănătoși după expunerea la un asemenea amestec de patogeni sunt rezistenți.


Amestecarea porumbeilor din diferite ținuturi și crescatorii vă poate crea probleme la început. O tulpină neutră de e-coli care se regăsește într-una dintre crescătorii poate avea efecte negative asupra porumbeilor din celelalte crescătorii. Dacă se mixează porumbei din foarte multe crescătorii poate duce la îmbolnăvirea unora dintre ei. Majoritatea nu vor avea probleme și sistemul lor imunitar va lupta împotriva noilor bacterii la care sunt expuși. Sfatul meu este să încercați să mențineți sănătatea porumbeilor cu produse naturale. S-ar putea să pierdeți o parte din ei dar vor rămâne cei sănătoși și în cele din urmă ei sunt cei de care aveți nevoie. Vă asigur că acestea sunt complet nutritive. Un produs pe bază de oregano poate acționa ca și un antibiotic însă fără a da rezistență bacteriilor. Oțetul de mere, pro-bioticele și pre-bioticele, usturoiul, etc vă pot ajuta să aveți o crescătorie de porumbei sănătoasă. Nu puteți avea un lot sănătos dacă porumbeii nu mai au la ce să devină rezistenți. Mixarea unui număr mare de porumbei din diferite locuri și crescătorii va crea un amestesc de viruși care inevitabil va duce la creșterea rezistenței stolului. În schimb administrarea medicamentelor în exces va încetini creștrea imunității porumbeilor.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Amestecarea porumbeilor din diferite crescătorii!

  1. Anul trecut si acesta nu am concurat, din lipsa timpului necesar. In consecinta nu am vaccinat porumbeii, nu le-am dat medicamente nici un gram, doar otet de mere in apa. Puii slabi i-am eliminat, porumbeii slabi au cedat, am ramas cu cei mai robusti si rezistenti pui si porumbei. De o saptamana am inceput tratament -nu sunt bolnavi dar vreau sa-i vaccinez si sa ma pregatesc serios pentru concursurile 2020. O zi buna ! 😁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.