Andrei Bondar – Masculul 901035-15 Primul porumbel sosit la Maraton Berlin National 2016

Azi am avut parte o o surpriza “foarte”mare, si anume sa am primul porumbel sosit si anuntat la Berlin National 2016. Mai ales dupa etapa de fond de azi, cand nu prea au venit porumbeii nu imi faceam mari sperante ca voi avea porumbel in prima zi, dar s-antamplat si este o mare bucurie, mai ales ca eu hotarasem sa ma axez mai mult pe viteza-demifond sisa o las mai moale cu maratonul mai ales ca am doar doua compartimente, unul la masculi si unul la femele; este cam greu sa zbori cu succes si maratonul (paote si fondul) din aceasi crescatorie.

Acest porumbel este reprodus din porumbei de Radu Petrusan (Salonta) mama mascului 567034-11 iar tatal mascului este un porumbel din 2012 care a reusit sa ocupe un loc 2 la etapa de fond Tabor in anul 2014. Acest mascul (tatal la 901035-15) este reprodus din porumbei de la Flavius Vancea (un mascul Groedaelaers si femela Stichelbaut).

tabor 2014

Masculul reuseste sa obtina a 10 clasare in acest sezon si sa faca norma si la AS National Tineret.

berlin andrei 2 berlin andrei 3 berlin andrei 4 berlin andrei 5

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

16 thoughts on “Andrei Bondar – Masculul 901035-15 Primul porumbel sosit la Maraton Berlin National 2016

  1. Felicitari!!! locurile fruntase trebuiesc aparate in viitor,greul de abia de acum incepe…

  2. Domnul doctor, sunt din Focsani, jud. Vrancea si a-si dori sa-mi dati un ajutor in privinta unui porumbel voiajor pe care l-am gasit intamplator. Sigur este porumbel de curse, (nu ma pricep la acest fapt ptr. ca nu sunt crescator dar prezinta la un picior inel de identificare, iar la celalalt un colier de prindere a unor mesaje) . Mentionez ca a fost gasit intr-o stare de oboseala foarte mare si lovit la un ochi. L-am luat , l-am hranit si si-a revenit din punct de vedere fizic. Problema este ca are o frica de a zbura. Mentionez ca nu am nici un interes sa-l tin , dar doresc din suflet sa-i redau placerea de a zbura din nou. Se pare ca a fost la un concurs international si este foarte obosit . Nu stiu cum sa procedez.
    Daca puteti va rog sa-mi dati un sfat.

  3. PE TOTI CEI CARE VOR CITI ACEST ARICOL AM SA-I ROG SA-MI SPUNA CUM SA PROCEDEZ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.