Antrenamentul in jurul crescatoriei cu ajutorul steagului

Poate ati auzit frecvent printre columbofili de “steag” la porumbei, la inceput poate nu ati stiut la ce faceau referire, dar pe parcurs v-ati prins ca e vorba de o metoda de a tine porumbeii in aer mai mult timp.

Vor veni unii si vor zice, domnule, daca porumbeii sunt sanatosi ar trebui sa se antreneze singuri si de buna voie in jurul crescatoriei. Da, asa este, dar sunt momente in care trebuie sa folosim steagul, in special crescatorii care concureaza porumbeii dupa metoda la natural; stim bine ca porumbeii concurati la natural nu le sta gandul la zbor atat de mult pe cat le sta la boxa lor in care, fie au oua, fie pui.

Si mai este aici un aspect, chiar si jucatorii care practica vaduvia apeleaza la steag mai ales la inceput de sezon cand vrem sa fortam putin porumbeii sa zboare mai mult in jurul crescatoriei pentru a putea fi dusi la antrenamente cu masina.

In cazul puilor e bine sa ii antrenam cel putin 1 ora, mai ales ca majoritatea vom da drumul doar o data pe zi; astfel este necesar mentinerea in aer a puilor cu ajutoul steagului.

In cazul meu porumbeii de la lotul de zbor reusesc sa zboare fara a fi nevoie de steag cam 30-40 de minute, daca vreau mai mult trebui sa ii tin cumva in aer si am apelat la steag.

Mai jos aveti o modalitate de a amplasa steagul.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.