Asociatia Columbofila “Voiajorul” Bihor revolutioneaza sistemul de premiere la nivel judetean

CLUBUL ELITE AL ASOCIATIEI COLUMBOFILE “VOIAJORUL” BIHOR

In cadrul ultimei sedinte a Comitetului Director al ASOCIATIEI COLUMBOFILE “VOIAJORUL” BIHOR s-a propus urmatorul mod de premiere:

 1. Schimbarea modului de premiere – plachete continand toate  rezultatele din top 3 pentru porumbel respectiv crescator;
 2. Premierea Campionatului Judetean si a Campionatului pe centre (cluburi);
 3. Pentru cresterea atractivitatii campionatelor sa propus premierea selectiva a crescatorilor si crearea Clubului Elite. Din Clubul Elite fac parte primii 10 columbofili in ordinea punctelor obtinute in anul anterior. Punctele se acorda astfel
 • Loc 1 Judetean porumbel sau crescator – 3 puncte.
 • Loc 2 Judetean porumbel sau crescator – 2 puncte.
 • Loc 3 Judetean porumbel sau crescator – 1 punct.

Se vor lua in considerare in vederea stabilirii punctajului doar campionatele anuale (ne se tin cont de locurile obtinute la palmares 2 ani si 3 ani).

Astfel se vor premia urmatoarele:

 1. Campionatul Judetean
 2. Campionatele cluburilor (fara membri Elite Club)
 3. Campionat Elite Club

Premierea se va face la toate categoriile.

Desemnarea crescatorilor pentru Clubul Elite se va face in fiecare an pentru anul urmator.

Rezultatele obtinute prin aplicarea unui astfel de sistem de premiere:

 • Un campionat normal Judetean dupa regulile R.N.S.
 • Se vor premia campionii cluburilor
 • Stimularea crescatorilor sa participe, si sa obtina puncte atat pentru campionatul de club dar mai ales pentru intrarea in Clubul Elite.

Cei mai buni crescatori din anul in curs, vor intra anul urmator intr-o competitie foarte stransa cu cei mai buni, avand ca obiectiv sa castige premiile din cadrul Clubului Elite, sa evite retrogradarea si mai mult crescatorii din Clubul Elite nu sunt luati in considerare la nivel de Club, lasand locul urmatorilor crescatori sa castige premiile la nivel de club.

Pentru a exista Campionat de Club trebuie ca acel club sa aiba minim 20 membrii si clasamnet la inceput de sezon.

Astfel s-a propus crearea unui club elite la nivelul asociatiei (judetului). La calculul punctajului au stat urmatoarele aspecte: locul 1 judetean obtine 3 puncte, locul 2 judetean obtine 2 puncte, iar locul 3 judetean va primii 1 punct, astlfe doar top 3 judetean intra la stabilirea punctajului final. S-a luat in considerare doar rezultatele obtinute de crescator atat la porumbei cat si la nivel de crescator in anul competitional. Nu s-au luat in considerare top 3 judetean la palmares 2 ani si 3 ani, record 2 ani, Berlin palmares 2 ani.

Categoriile care au intrat sunt urmatoarele: viteza maturi, viteza tineret, crescator viteza, demifond maturi, demifond tineret, crescator demifond, fond maturi, fond  tineret, crescator fond, as fond maturi, as fond tineret, maraton maturi, maraton tineret, crescator maratom, as maraton maturi, as maraton tineret, maraton extrem maturi, maraton extrem tineret, general maturi, general tineret, crescator general, as speed maturi, as speed tineret, as crescator.

Mai jos puteti gasi componenta Clubului Elite Voiajorul Bihor pentru anul 2013:

Nr. Crt.

Top 10 Elite Club

Punctaj Total

1

Vancea Flavius

35

2

Fam. Miclos

12

3

Tirtea Florin

11

4

Bot + Ratiu

9

5

Zlibut+santa

7

6

Balla + Tripo

5

7

Peto Janos

5

8

Fildan V + Hais F

4

9

Lakatos Zoltan

1

10

Chereji + Sztanyik

1

 

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.