ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA BIHOR – PROGRES SPECTACULOS ÎN ULTIMII ANI

Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor, si-a schimbat in ultima adunare generala numele in Asociatia Judeteana Columbofila Bihor. Asta e doar prima stire importanta a zilei.

In aceasta seara s-a desfasurat sedinta Consiliului Director al AC Bihor unde s-au luat decizii importante pentru columbofilia bihoreana.

  1. Sa constatat ca pănă în acest moment s-au încris in asociatie 152 de membrii apartinand celor 6 cluburi care vor avea fiecare si centru de imbarcare in 2015: Oradea, Carei, Alesd, Beius, Marghita si Salonta. Pentru comparatie la prima etapa a anului 2014 au participat 137 de columbofili, in timp ce pentru 2015 de asteapta participarea a minim 160 de membrii.

  2. Pînă în acest moment s-au anunţat deja peste 10.000 de porumbei pe listele de start, ceea ce ar însemna un adevarat record pentru BIHOR!!!

  3. Sa decis achiziţia unei noi maşini de transport şi a unui container tip Geraldy, cu 48 de boxe, astfel capacitatea de transport a asociaţiei ar ajunge la 164 de boxe, în trei maşini, cu o capacitate de peste 6500 de porumbei la etapele scurte, şi peste 4900 de porumbei la fond, respectiv 4100 de porumbei la maraton. Cele trei mijloace de transport sunt proprietatea asociaţiei iar achiziţia lor a costat undeva în jurul sumei de 55000 euro. Spectaculos!!!

progress

  1. Costul per porumbel pentru sezonul 2015 maturi va fi de 6 lei, pentru 9 etape de viteză + demifond, 6 fonduri şi două maratoane, sau în funcţie de negocierile din zonă 5 fonduri şi trei maratoane. Asta în condiţiile în care etapele se vor face separat după cum urmează: Carei + Marghita etapele 1, 2 , și 5, Oradea și Salonta etapele 1,2, Aleșd și Beiuș etapele 1 și 2, iar eapa 5 Oradea, Salonta, Beiuș, și Aleșd. Restul etapelor se organizează împreună. Astfel asociația organizează de fapt un numar de  14 etape de viteză-demifond!!!

  2. Asociatia va tipării Catalogul Judetean 2014, asa cum este deja prezentat pe acbihor.ro

  3. Asociatia va organiza in parteneriat cu Primaria Oradea, Expozitia Provinciei Vest la Sala Sporturilor Antonio Alexe, din Oradea, și banchetul de premiere provincială și județeană  la un restaurant din oraș. La expoziție vor participa câte 18 porumbei de fiecare asociație, cei mai reprezentativi și desemnați de conducerea asociației. În paralel în aceiași locație vom organiza și o expoziție cu porumbeii cluburilor din AJC Bihor, fiecare club participând cu 15 porumbei.

  4. Sa luat decizia ca începătorii și membrii noi care nu vor reuși să închirieze de la asociație ceas electronic să poată concura pentru doi ani cu ceas mecanic iar acesta se poate închiria de la asociație.

  5. Delegat cu porumbeii asociației la Expoziția Națională Columbofilă Alba Iulia este Oros Bogdan. Cei care au porumbei nominalizați vor lua legătura cu Bogdan pentru a stabilii detaliile de trimitere a porumbeilor.

  6. Campionatul Județean, Campionatul Clubului Elite și cel al cluburilor asociației va fi premiat în cadrul Banchetului organizat cu ocazia Expoziției Provinciale. Se vor premia cu medalii primele 3 locuri din fiecare campionat.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.