AU CUMPARAT INELE GOLD, ACUM INCASEAZă PREMIILE! (PARTEA I)

Sezonul 2018 a ajuns la final, iar cei mai valoroşi crescători care au pariat pe inelele Gold culeg acum roadele muncii lor. Vorbim despre 64 de columbofili din 15 judeţe, acolo unde asociaţiile au reuşit să vând peste 250 de inele, care vor împărţii premii de peste 45.000 de lei. Este dovada că această competiţie gândită de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR) şi-a atins scopul principal, acela de a oferi columbofililor români şansele unei satisfacţii materiale, dincolo de gloria sportivă.

Bihorul în top
Pentru perfomanţa lor de a comanda aproape 1.500 de inele Gold, crescătorii din Bihor sunt în fruntea listei câştigătorilor, atât ca număr de premii, cât şi ca valoare a acestora. Astfel, conform schemei de premiere, zece crescătorii vor încasa premii în valoare de 1.440 de lei fiecare. Pe primul loc în clasamentul Gold, cu un punctaj de 51,93 de puncte, este un porumbel aparţinând crescătorului Flavius Vancea, care, de asemenea, a reuşit să claseze un porumbel şi pe locul al 4-lea. Pe locul secund, la o diferenţă de 26 de puncte, este un porumbel aparţinând tandemului Buda Constantin + Fildan Ionuţ, în vreme ce poziţia a treia a revenit unei păsări aparţinând tandemului Podean I. + Gavruţă A. Top 10 este completat, în ordine de Flavius Vancea (locul 4), Sebastian Pali (locurile 5 şi 6), Bogdan Oros (locul 7), Familia Micloş (locurile 8 şi 9) şi, din nou, Sebastian Pali (locul 10).

7 dintr-o lovitură
După Bihor, judeţele unde s-au distribuit cele mai multe inele Gold au fost Prahova şi Vâlcea. Acest lucru le-a adus asociaţiilor judeţene 7.760 de lei, respectiv 6.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru premierea primilor şapte porumbei din fiecare judeţ, conform clasamentului Gold.
În Prahova, cele şapte premii în valoare de 1.109 lei fiecare vor ajunge la Istudor Cătălin (locul 1 cu 119.04 puncte), Negreş Andrei (locul 2), Toader Florin (locul 3), Olteanu Cosmin (locurile 4,5 şi 6) şi Ştefan Ionel Valentin (locul 7).
În ceea ce priveşte clasamentul pentru judeţul Vâlcea, acesta este deschis de Claudiu Iordănescu, cu un rezultat de excepţie reuşit de porumbiţa sa, de doar 29.87 de puncte. Tot lui îi revine şi locul al treilea, în vreme ce Echipa „Catrinescu“ şi-a adjudecat locurile 2 şi 4. Topul crescătorilor care vor încasa câte un premiu în valoare de 857 de lei este completat de George Baicucu (locul 5), tandemul Bădiţă + Petrache (locul 6) şi tandemul Şipoteanu şi Şuiu (locul 7).

Premii pentru crescătorii din Sud
De premii în bani se vor bucura şi crescătorii din Olt şi vecinii lor din Argeş, ambele judeţe fiind în topul naţional în ceea ce priveşte distribuirea de inele Gold. Graţie interesului columbofililor din cele două judeţe pentru cea mai în vogă competiţie organizată sub sigla FNCPR, asociaţiile din Olt şi Argeş sunt în măsură să premieze cu 720 de lei, respectiv 600 de lei, primii 5 crescători din fiecare judeţ.
Astfel, primul dintre olteni este Florin Cristuinea, cu un punctaj de 55,34, urmat de Remus Nicuşor Cernătoiu (locul 2) şi Iulian Dumitru Marloi (locul 3), în vreme ce premiile pentru locurile 4 şi 5 vor merge către Ion Stancu.
De partea cealaltă, în Argeş, Adrian Tănase a reuşit să se claseze pe primele două poziţii, cu un punctaj de 37,28, respectiv 38,00 de puncte. Acesta este urmat, la diferenţă de doar câteva sutimi, de Mihai Anghel, care a revendicat locurile 3 şi 4, iar pe locul al 5-lea se regăseşte Robert Model.

Pe câştigătorii din celelalte 10 judeţe care, pentru performanţele obţinute cu inele Gold în acest sezon, vor încasa premii în bani din fondul de premiere ce a revenit asociaţiilor judeţene îi veţi cunoaşte în următorul articol!

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.