Beneficiile usturoiului pentru porumbei

Despre usturoi s-au scris si se vor mai scrie; eu am cateva articole la activ despre administrarea usturoiului.

S-a scris despre uleiul de usturoi si modul in care se prepara si cum se administreaza. Eu azi vreau sa aduc in discutie usturoiul crud.

Prima data as vrea sa expun cateva beneficii:

 • Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub forma de aliment pur; se spune ca un miligram de usturoi are aceeasi putere ca douzeci si cinci de unitati de penicilina. Avem la indemana un instrument foarte bun si la indemana fiecaruia; aveti grija cu cantitatea de usturoi pe care o dam porumbeilor, eu cred ca 2-3 catei (bucati) de usturoi sunt suficiente la 1-2 litri de de apa
 • Usturoiul ajuta la uciderea oualor de paraziti din tractul intestinal. Sunt de parere ca dupa ce am adminitrat un tratament antiparazitar intern sa continuam 5-7 zile cu administrarea de usturoi fie in apa fie pe mancare pentru a ajuta la elimintarea oualelor care au reusit sa mai ramana sau care au ajuns in intestin din nou.
 • Usturoiul reintinereste ficatul – Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor  gastrice si ajuta la stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza e o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.

Am folosit cu succes uturoiul si in cazul puilor, in special cand simteam ca puii nu sunt cum ar trebui sa fie, nu prea aveau pofta de zbor, nici de mancare, chiar si in simptime de boala puilor, am administrat 7 zile usturoi si puii si-au revenit si au zburat mult mai bine. Acum cand ne lovim de simptome puternice de boala, fie ea si boala puilor (adenoviroza) trebuie sa facem mai mult decat a da uturoi.

Pentru o mai buna utilizare a austuroiului este bine sa-l zbrobim, iar cel mai bun mod de zbrobire e cu ajutorul unei prese.

presa de usturoi 1

presa de usturoi 2

Aceste prese de usturoi le puteti gasi AICI sau pur si simplu sa dati click pe imagine.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Beneficiile usturoiului pentru porumbei

 1. Va salut Dl ANDREI va apreciez site-ul poti verifica pe lista ip care sau intrat in ultimele ore in site-ul dumneavoastra si verificati ,ca eu nu am intrat sa iau articolul dar, acest articol l-am gasit pe aceasta pagina de facebook https://www.facebook.com/groups/117247295293943/ eu nu sunt de vina ca vau luat articolul de acolo si lau postat pe facebook .eu unul personal daca preiau un articol de pe un alt site trec sursa poti sa verifici dar imi cer scuze eu nu am stiut ca este un articol luat de la dumneavoastra acolo nu scrie de unde este luat .daca vrei eu il sterg inca odata va repet este preluat din facebook.o seara placuta .

  1. Sorin,

   Nu ma deranjeaza ca se preia un articol. e ca pe facebook cand dai share, doar ca odata ce ai dat share te trimite la sursa originala. De ce m-a deranjat totusi, pentru ca depun multa munca pentru acest site si ca tot omul daca faci ceva iti place sa fii apreciat si recunoscut pentru ceea ce faci. Eu nu pot sa controlez ce se face pe internet, nu pot sa iti interzic nici tie sa publici ceea ce am scris eu, dar totusi apelam la bunul simt si sa recunoastem munca celuilalt, este valabil si pentru cel care a pus pe facebook fara ca sa puna si un link.
   Nu te acuz de rea vointa ci eu doar am cerut sa existe respectul atat de necesar intre noi oamenii, de fapt sa fim oameni.
   POti sa stai linistit ca exista intelegere, si eu am trecut pe aici, am luat informatii de pe porumbei.us (era un site de socializare), era mai simplu, ziceam ca sunt acoperit ca am dat susrsa, dar de fapt era munca altuia. Important sa avem intelegere si cand suntem corectati sa acceptam.

   O zi frumoasa,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.