Beniamin Neag – Locul 1 Derby Arona Tenerife

Beniamin Neag este un columbofil roman stabilit in Austria, Knitelfelt langa orasul Kapfenberg, un mic oras din Austria situat la 50 de km de Graz, in care sportul columbofil a inceput sa prinda “aripi”. In acest oras exista un club columbofil care are in jur de 20 de membri, dintre acestia amintim pe Walter Zerner, Paul Popovici, Ioan Toader. Ultimile rezultate notabile ale acestor columbofili sunt:  Walter Zerner locul 1 Finala FCI World Championship 2015,  Ioan Toader ocupa locul 2 Columbodrom Corabia 2015, o finala in care doar doi porumbei ajung in prima zi de concurs. Acest rezultat nu vine tocmai intamplator, porumbeii de calitate din acest orasel austriac si imprejurimi (Knitelfelt) incep sa arate ca e bine sa detii porumbeii cu origini bune, desi acest lucru nu garanteaza succesul. Porumbeii Vandenabeele isi arata inca o data clasa.

final-race top 10

Acesta trimite 10 porumbei in Tenerife in cadrul columbodromului Derby Arona, columbodrom cu specif de zboruri peste ape in ocenul Atlantic. Un columbodrom care ofera de cele mai multe ori etape grele. Azi se pare ca a fost o etapa reusita cu sosiri foarte bune, nu mai putin de 10 porumbei ajungand deodata si restul au urmat la scurt timp dupa.

beniamin neag 1

Porumbelul trimis de Beniamin Neag are ca si origini porumbei Vandenabeele, Gaston van Wouver si Hofkens.

beniamin neag 3

beniamin neag 2

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.