Benno Kastelein, din Hengelo, Olanda

Benno Kastelein, din Hengelo, Olanda

Benno Kastelein este un prieten columbofil pentru mulţi dintre noi, dar în special pentru Jelle Jellema. Şi, ca rezultat al acestei prietenii, nu trebuie să fim surprinşi că lotul său e alcătuit dintr-un număr mare (95%) din porumbei direct de la Jellema, fii şi fiice din cele mai bune exemplare ale acestuia.

Totul a început în 2003, când a achiziţionat primii doi porumbei de la Jelle Jellema. Păsările pe care le-a achiziţionat atunci de la Jellema i-au propulsat efectiv crescătoria lui Benno în top. Iar aceşti porumbei îi vedem chiar şi în prezent apărând în pedigree, şi nu doar la Benno. Spre exemplu: BLAUWE KASTELEIN (la tandemul Niks), MISTER KASTELEIN (la Dekker şi fiul) şi unul dntre cele mai bune exemple este BLAUWE BENNO (la Jelle Jellema). Acest porumbel de clasă este unul dintre cele mai bune exemplare în crescătoria lui Jellema şi a fost reprodus de Benno.

Bineînţeles că nu doar porumbeii Jellema sunt responsabili pentru succesele lui Kastelein. Pe lângă aceştia, vedem porumbei de la Arjan Beens (Genemuiden, NL), Harold Zwiers (Den Ham, NL) şi Herman Sabel (Hengelo, NL).

Benno Kastelein a câştigat multe premii, de la locul 1 Provincial Orange până la locul 1 Naţional Cahors din 12.917 porumbei (cu binecunoscuta SILVER LADY). Această victorie naţională a fost în mod evident cireaşa de pe tort, SILVER LADY clasând anterior şi locurile 17 NPO Aurillac şi 9 NPO Limoges, primele două etape unde fusese angajată. Cu siguranţă a fost cel mai bun rezultat al acestui prim capitol al său la categoria Maraton. Continuând achiziţiile (alături de cadouri şi împerecheri comune) de porumbei de la Jellema, performanţele lui Benno au explodat.

După licitaţia totală (cauzată de mutarea în altă locaţie), Benno a început să caute din nou porumbei buni pentru a reîncepe columbofilia la noua adresă. Astfel, capitolul II a debutat abia acum 3 ani: casă nouă, crescătorie nouă, provocări noi. Obiectivul a fost să înceapă din nou cu o colonie bazată pe suşa lui Jellema. A cumpărat câteva exemplare şi a mai primit câteva de la cei mai bun prieteni columbofili în urmă cu câţiva ani. Compartimentul său de matcă e alcătuit în prezent din descendenţi ai celor mai bune păsări ale lui Jellema, printre care amintim pui din:

 • BLAUWE BENNO (reproducător de top pentru Jellema) x ROMEE (campioană olimpică la maraton pentru Jellema);
 • ROMAN (reproducător de top pentru Jellema) x RENA (fiică ROMAN şi zburător de top pentru Jellema);
 • NEW JADE 3 (fiu NEW LAUREAAT X KLEINE JADE şi reproducător de top pentru Jellema) x SILVIA (super femelă, locul 1 NaţionaI Maraton);
 • INTEELT SAFFIER x MAUD;
 • NEW JADE 1 (reproducător de top) x KLEIN KWEEKSTERTJE (cea mai bună reproducătoare a lui Jellema);
 • ZOON ROMEE x DOCHTER SILVIE (3 Internaţional Barcelona 2014):
 • Doi fii din superreproducătorul ZOON MISS GIJSJE 430;
 • Un fiu şi o fiică din SAAR (2 Naţional Barcelona 2017);
 • O fiică din DIRKE (tatăl lui KLEINE JADE, 1 Internaţional Barcelona 2014);
 • Un fiu din NEW WITBUIK (1 Naţional Barcelona 2012) x SILVIE (3 Internaţional Barcelona 2014);
 • Fii din MARNIX & LIVAI (reproducători de top pentru Jan Grootoonk);
 • O fiică din BARCELONA DUIVIN (1 Naţional Perpignan Palmares 3 ani pentru Piet de Vogel);
 • Fii şi fiice din ZILVERPENNE, BRENDA şi LATE BLAUWE (1 Naţional Maraton şi câştigători de locul 1 NPO, porumbei care i-au adus lui Cees Nijdeken titlul de Campion Internaţional la Maraton în clasamentul publicaţiei De Duif).

Cu astfel de porumbei la matcă, suntem 100% siguri că vor urma şi alte succese în concursurile de maraton.

Cele mai bune rezultate în 2018 pentru Benno Kastelein sunt grăitoare:

 

– 1 Naţional S3 Periqieux din 7.308 porumbei, cu POWER LADY

– 4 NPO Dax, 17 NPO Periqieux 2 şi 57 NPO Limoges cu PRIMA DONNA (cel mai bun porumbel al crescătoriei în 2018)

– 6 NPO Periqieux cu IRON MAN (procent 100% al clasărilor, din 4 porumbei îmbarcaţi)

REFERINŢE PENTRU BENNO KASTELEIN ÎN 2018:

 • de 3 ori locul 1 NPO la etape de maraton pentru:

– Jan Grootoonk – Bant (mama direct B. Kastelein),

– Gerrit & Gaatze de Graaf (împerechere comună cu B. Kastelein),

– Zwaagwesteinde en Benno Kastelein – Hengelo.

 • de 2 ori locul 2 la etape de maraton pentru:

– Jan Grootoonk – Bant (mama direct de la B. Kastelein),

– Ton van Dusschoten – Hardenberg (tatăl direct de B. Kastelein).

 

Din toţi aceşti reproducători exclusivi mai sus menţionaţi, precum şi din cei 3 zburători de top: POWER LADY, PRIMA DONNA şi IRON MAN, Benno Kastelein a selectat un grup extraordinar de porumbei pentru licitaţia ce se va desfăşura pe site-ul www.pigeoncom.com

www.pigeoncom.com / piatadeporumbei@gmail.com / 0727 403 618

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.