Berlin National 2012 FCPR

După succesul anului 2011, FCPR organizează, din nou concursul devenit deja tradițional  BERLIN NAȚIONAL.

Lansarea porumbeilor  se va face vineri 6 iulie 2012, dacă condițiile meteo vor permite. Începând cu anul 2012, participarea la acest concurs este permisă din România doar pentru membrii FCPR, acest fapt datorându-se în primul rand problemelor tehnice apărute în 2011.

Taxa de participare se menține la 100 lei pentru o echipă de maxim 5 porumbei. Fiecare crescător poate participa cu o singură echipă.

Noutăți pentu 2012

–          Se va premia Interpares Berlin 2 ani – porumbeii cu 2 etape de Berlin Național de pe clasamentele Zonal, Centru sau Județean. Top 20 Național

–          Porumbeii vor fi re-clemați pe un centru unic la Tg Mureș. Imbarcarea lor se va face pe centre ca și până acum. Ca noutate la un centru pot participa minim 15 membrii și 15 ceasuri constatatoare. Porumbeii vor fi aduși la Centrul Național de catre o comisie din partea  fiecărui centru desemnat pe cheltuiala centrului.

–          Și-au anunțat deja participarea crescători din Ukraina și Ungaria. Așadar vom avea o cursă Internațională.

–          Pentru Centralizările Campionatului Național FCPR, se vor lua în calcul clasamentele Zonal, centru sau județean.

–          Se anunță deja o participare mult mai mare ca și în 2011

–          Transportul se va face cu camioane de ultimă generație.

–          Îmbarcarea, drumul, îngrijirea porumbeilor,  lansarea – vor fi filmate de o echipă profesionistă care va crea și un film dedicat acestei etape.

–          Se vor premia cu cupe și diplome,locurile 1,2, 3 Național, și pe zone atât la porumbei cât și la crescători, în condițiile existenței clasamentelor conform normelor RNS.

–          Se vor premia cu bani (diferența între încasări și cheltuieli) locurile 1, 2,3 porumbel pe fiecare zonă pe care va exista clasment conform normelor RNS.

Mai multe informatii pe FCPR

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.