Columbofil

Cateva ganduri despre produsele pentru porumbei

Uneori imi vine parca tot mai greu sa scriu despre porumbei, mai precis despre modul in care ii ingrijim. Columbofil.com are 11 ani, porumbeii voiajori au doar 9 ani de cand m-au prins, poate daca ramaneam la porumbeii de ornament lucrurile nu deveneau atat de “addicted”. Sa zbori porumbei voiajori iti da o senzatie pe care vrei sa o retraiesti din nou si nou, se intensifica daca mai ai si succes. Dar si daca nu as mai scrie nimic eu cred ca mi-am facut partea de a informa publicul columbofil. Mai nou sunt mult mai activ pe canalul de Youtube, poate si din “lene”, e mai usor sa vorbesti decat sa scrii.

Depre produse pentru porumbei

In cazul meu am trecut la o extrama la alta, bine, totul vine gradual, de la cateva produse la un dulap plin, in asa fel ca nu imi ajungeau zilele din saptamana sa le dau toate. Se zice ca omul invata cel mai bine pe pielea lui. Asa este sin in cazul meu, am ajuns la concluzia ca nu produsele ne fac porumbeii sa zboare mai bine, ci calitatea porumbeilor, forma lor, conditia lor. Cu alte cuvinte un ficat sanatos iti va face un porumbel care asimileaza aproape tot ce are nevoie din mancarea pe care le-o oferi fara a fi nevoit sa intervii, poate doar cu niste aminoacizi.

Daca as face un top al produselor pe care le consider bune, si chiar necesare as merge pe urmatoarele:

Dupa cum vedeti nu sunt multe produse, si totul merge calculat, pe recuperare dupa zboruri, pe stimularea metabolismului si pe final la incarcare porumbeilor.

Atunci cand oferim multe produse porumbeilor, pe mancare in general, putem observa ca acestia nu prea manaca tot ce le punem inainte. Astfel nu reusim sa incarcam destul porumbei. Pentru viteza -demfond nu e problema majora, dar pentru fond-maraton este nasol sa trimitem porumbeii nepregatiti.

Ati putut observa ca nu am zis nimic de minerale si grit. Ei bine, mineralele si gritul proaspat nu trebuie sa lipseasca din crescatorie, doar la etapele de viteza-demifond trebuie sa le scoatem cu o seara inainte de imbarcare, in rest trebuie dat tot timpul, ah, si cand dam antibiotic (tetracicline) sa le scoatem afara din crescatorie.

As mai mentiona si otetul de mere cu usturoi, dar acesta il dam cu precadere in extrasezon.

Exit mobile version