Ce suplimente sa administram porumbeilor?

Ad Schaerlaeckens raspunde la o intrebare foarte des pusa; mai mult desi stim ca e important sa dam porumbeilor grit si electroliti in special in perioada de concursuri, doar putini dintre noi se tin de aceasta practica.

“Care suplimente de hrana le considerati, in general, cele mai folositoare?”

Raspuns:

“In general” este un termen bun, tinand cont de faptul ca nu toti campionii impartasesc aceleasi idei.Cu toate astea sunt doua produse cu care sunt aproape toti de acord ca au o mare valoare: gritul si electrolitii.

  1. Gritul

Gritul este pe departe cel mai important supliment pentru porumbei, fapt ce a fost dovedit prin testele facute de oamenii de stiinta.Si atunci de ce nu este atat de mult mediatizat? Pentru ca este ieftin!Nu valoreaza multi bani.Insa este o neintelegere sa se creada ca un produs pentru porumbei nu este bun pentru ca este ieftin si ca este bun daca este scump.

Ceea ce vreau sa evidentiez este ca firmele care se ocupa cu produse pentru porumbei produc mult mai multi bani din vanzarea vitaminelor si altori chestii, deci este mult mai profitabil sa le faca reclama acestor produse.Incercati sa le dati porumbeilor sa manance cat mai mult grit posibil.Bineinteles ca el trebuie reimprospatat foarte des, sa zicem o data la doua zile, pentru ca in crescatorie va intra praf in el si datorita unor motive misterioase porumbeii nu vor mai manca un astfel de grit “invechit”.

Deci, crescatorii care cred ca ei fac bine atunci cand in unele colturi pline de praf ale crescatoriei este un recipient in care intotdeauna este grit, se inseala.Unii arunca acel grit “invechit” undeva in fata crescatoriei.Ar trebui sa observati ce se intampla dupa o micuta ploaie.Porumbeii devoreaza acelasi grit la care nici macar ca se mai uitau inainte.Motivul este ca a fost “spalat” de ploaie. Cat de important este gritul veti observa atunci cand porumbeii se intorc dintr-o cursa grea.Ei vor manca grit inainte sa inceapa sa manance hrana normala, cel putin daca li se ofera aceasta posibilitate.Instinctul este acela care le spune cat de mult are corpul nevoie de el.

  1. Electrolitii

Electrolitii au devenit din ce in ce mai populari de cand crescatorii si-au dat seama ca sunt foarte folositori pentru porumbeii al caror corp a pierdut multa apa din cauza zborului pe canicula.Puteti sa ii procurati sub forma de pulbere sau sub forma lichida.

Bineinteles ca sunt mult mai multe chestii in afara de grit si electroliti, insa despre acestea voi discuta cu alta ocazie.

Pentru a afla raspunsuri si la alte intrebari intrati pe www.schaerlaeckens.com

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.