Ciocul Porumbelului

Baza moale – la pui, la intarcare indica un deficit de calciu sau de vitamina D.

Baza decolorata – caracteristica genetica, normala la multe familii de porumbei, de exemplu la rasa Janssen.

Noduli galbeni in/pe cioc – variola a mucoasei. Atentie! Daca se traseaza o linie imaginara la baza ciocului, toate leziunile asemanatoare trichomonozei aflate in fata acestei linii, dupa toate probabilitatile, s unt provocate de catre varioala, deoarece aceasta arie este prea expusa ca fragilul organism al trichomonozei sa supravietuiasca.

Usor deschis cand porumbelul este tinut in mana – asociat cu umflarea sacilor de aer, depunere de oua, obezitate si infectia respiratorie. In absenta unui factor de stres poate indica sinuzita asociata cu o infectie respiratorie.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Ciocul Porumbelului

  1. Stimate domn,
    Mă vizitează la geam la et 8 un porumbel viguros dar cam amărăștean și poate nespălat. Are o deficiență pe care vă rog frumos să mă ajutați să o rezolvăm. Ciocul lui este practic defazat, adică nu calcă parte peste parte având in zona de suprapunere pe orizontal cam 3-4mm între vârfuri. Se chinuie să mănânce boabe de arpacaș dar nu reușește. Mănâncă insă pâine și se afundă cu tot ciocul ca să prindă și să inghită ceva. Ar fi vorba de partea de jos a ciocului și cred că dacă problema asta s-ar rezolva (suprapunerea bună intre partea de sus și partea de jos, porumbelul nu ar mai avea probleme). Nu știu ce enervație are el acolo dar mă gândeam că dacă l-aș anestezia sau adormi, i-aș face un pliu lateral in partea opusă imdoiturii și apoi aș forța marginile pliului să se lipească (cu poxipol eventual + o capsă) și aș intări zona cu materiale compozite și lipire cu UV. Eu sunt inginer și tehnic mecanic, practic orice este posibi, dar suportă pasărea așa ceva? Oare ați avea o veriantă ok pentru repararea ciocului cu probleme ale porumbelului.? Dacă da, vă mulțumesc și aștept ajutorul Dvs informațiunal sau direct ca să rezolvăm cazul. Doamne ajută! Mi-e tare mlă dar și drag de el pt că e inteligent, adaptat și neînfricat și cu pescărușii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.