Concursuri porumbei – Filmul etapei Leipzig, maraton 13.06.2015

Data de 13.06.2015 a fost data in care s-a jucat primul maraton pentru gruparile Bihor, Satu Mare, Maramures si Salaj. La startul etapei s-au prezentat 195 de columbofili cu un numar de 2101 porumbei. Vezi clasament.

Eta a fost una deosebit de grea datorita faptului ca nu s-a putut lansa devreme, doar la ora 9:40, si mai mult pe Slovacia si Ungaria porumbeii au avut un vant din fata (SE), si pe Ungaria, a fost si canicula.

Aceasta etapa a adus in discutie problema lansarii porumbeilor daca pe traseu au de infruntat vant din fata mai mare de 25 de km/h si coroborat cu canicula, peste 32-33 de grade.

 

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.