Concursuri porumbei: Prognoza vreme week-end pentru Ungaria 17-19 mai 2013

In week-end vom avea parte de noi etape din cadrul concursurilor de porumbei, Bihorul va avea etapa de la ACS, Ungaria; Aradul va zbura de la Abda, Ungaria. Abda este la vest de Gyor iar Acs este la est de Gyor. Astfel am ales sa pun vremea probabila din jurul orasul Gyor. In plus am pus si Budapest pentru ca cel mai sigur porumbeii din Bihor vor zbura peste nordul Budapestei. Timisul va avea etapa din localitatea Gyor. Iar Satu Mare de la Bicke.

Prognoza vremea probabila Budapesta:

prognoza week-end 17-19 mai 2013

Prognoza vremea probabila Gyor:

prognoza week-end pentru gyor ungariaAceste date le-am luat de pe site-ul www.weather.com. Acelas site-care ne-a ajutat si etapa trecuta cand am lansat de la Budapesta. Desi au fost presiuni sa lansam mai devreme cu o zi (adica vinerea si nu sambata, cum de altfel au facut-o si cei din ARAD) la nivelul comisiei de lansare s-a luat decizia lansarii la data prevazuta in calendarul initial. La fel si in cazul de fata pe unele site-uri de prognoza la vremii se anunta ploi usoare, dar nu credem ca va fi cazul de o devansare a etapei. Cel putin in prima parte a zilei nu va ploau existand sanse ca dupa masa sa ploua putin (10% sanse de ploaie).

Singura problemape care o vad eu este aceea ca vantul va bate dinspre sud, sud vest, ducand porumbeii mai spre nord, dar asta nu este tot v iteza cu care va sufla vantul este una putin ingrijoratoare, si anume 31 de km/h. Tinand cont ca dimineata de regula vantul nu sufla cu putere, crescand intensitate in special dupa masa, problema vantului nu ar trebui sa ne ingrijoreze totusi  atat de mult, desi ar trebui monitorizata in vederea luarii unei decizii in vederea lansarii, probabil o lansare mai devreme ora 7:00 dimineata.

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.