Concursuri porumbei voiajori – S-a stabilit etapa de maraton nr. 2 pentru Zona de Vest

Sambata 08.02.2014 in cadrul sedinte Comitetului Director s-a stabilit pentru zona de vest, in urma propunerilor venite de la Asociatiile Columbofile ca etapa de maraton, a doua din planul de zbor sa fie Schwerin, o locatie care a fost propusa si anul trecut dar nu s-a mai realizat din lipsa de porumbei.

Asadar vom avea parte de un concurs de maraton adevarat, multumind astfel si crescatorii care si-au dorit etape de maraton peste 1000 de kilometri.

Cateva exemple de distanta:

Oradea – 1043 km

Satu Mare – 1037 km

Arad – 1092 km

Timisoara – 1125 km

Caransebes – 1200 km

Zalau – 1093 km

Baia Mare – 1085

 

schwerin locatii

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Concursuri porumbei voiajori – S-a stabilit etapa de maraton nr. 2 pentru Zona de Vest

 1. Maratonul v-a fi zburat la aceasta etapa Schwerin doar de porumbei de maraton,cu siguranta v-or disparea Molemans-jansen,din peisaj.
  Cu siguranta v-or disparea crescatori care claseaza doar cu vint din spate la 800 km cu porumbei de general.
  V-a fi greu chiar foarte greu in special ca zona 1 vest, s-e zboara primi 800 km peste 3 tari cu lanturi muntoase iar finalul de 300 km pe pusta Ungara,in care pe timp de vara sint 40-43 g-c la umbra.
  Sint curios cati yarlingi v-or face AS MARATON ,SI CU SIGURANTA ACEI YARLINGI SINT PASARI BUNE.
  Sa castige cel mai bun si cel mai norocos,ca norocul face parte din joc.
  “SPER CA ZBORUL SA FIE IN CONDITI OPTIME DE ZBOR SA NU N-E HAZARDAM SA LANSAM IN ORI CE CONDITI METEO DE CANICULA SAU PLOI”
  VEZI ‘jihlava” fond pui 2013 catastrofa,nu mai repetati greseala.dati sansa porumbeilor sa dovedeasca calitati,nu doar norocul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.