Crescatorie de porumbei – Andrei Bondar – Update Ziua a 3-a

Mai jos puteti vedea cateva poze ale crescatoriei din cea de-a treia zi de constructie. Lucrarile au avansat foarte mult. Urmeaza maine sa facem podeaua, sa punem lambriurile pe peretele din spate si din fata.

Primele poze le puteti vedea aici: Crescatorie Andrei Bondar

Daca vreti sa vedeti pozele la dimensiune marita doar trebuie sa dati un click pe poza dorita.

142 144 145 146 147153 154 156 158 159 160 162 163 168

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

22 thoughts on “Crescatorie de porumbei – Andrei Bondar – Update Ziua a 3-a

 1. salut in legatura cu aerisire…foarte buna (parerea mea) de unde a.ti luat exemplul asta??

 2. Foarte frumoasa crescatoria,sa inteleg ca este facuta pentru zburatori ?si daca da unde tii matca si puii?

 3. Foarte reusit proiectul,si cu bun gust,bafta in noua locatie si sa scoti campioni din ea!

 4. Felicitari,foarte frumoasa crescatoria….dar,veti vedea ca in viitor veti avea nevoie de extindere.

 5. Foarte eleganta. Imi place ca ai folosit scandura in locul OSB-ului. Poate exteriorul, mai ales acoperisul sunt mai putin “pigeon friendly” dar pentru rezultate e probabil perfect asa. Spor la zbor!

  1. Exteriorul vine vopsit, iar acoperisul, asa cum am spus mai sus e important ca porumbei sa stea mai putin pe acoperis si sa intre inautru. In spate au loc destul.
   Dar ce zici ca exteriorul este mai putin “pigeon friendly”?

   1. Din ce observ la ai mei, le place sa stea la intrarea in crescatorie sau pe acoperis in zona intrarii, si acolo coboara mereu din zbor. Daca e un loc stramt (cum e sputnikul) le e greu, iar pe acoperis foarte inclinat nu stau bine. Stiu ca ideea e sa stea mai putin afara dar n-am avut probleme cu intratul lor de la etape. Am acoperis plat si de anul asta am eliminat si sputnicele facand o “trambulina” mare pe care se poate lasa aproape tot stolul deodata. Alt motiv pentru care am facut acoperis plat este ca pot vedea ce vine din spate, altfel ii ia uliul prin surprindere daca apare brusc din coama cotetului.

  1. Poti sa ma ajuti cu niste sfaturi vreu si eu o nouo voliera si mar interesa cat costa proectu si cate boxe trebui sa aiba si cam cati porumbei incap acolo ms mult

   1. Adapostul pe care l-am construit are urmatoarele dimensiuni: lungime 4 metri; latime: 2 metri; si inaltime (interior 1,95 metri (cea mai mica inaltime; la mine tavanul este inclinat).
    In ea pot intra undeva la 40 de porumbei lejer, si asa m-am si gandit sa fie. Acum sunt in procesul de a gasii pe cine sau sa cumpar niste boxe de pentru sistemul vaduvie. Din pacate boxele de vaduvie au dimensiune standard de 63 de cm lungimime, iar mie imi intra doar 4 dulapuri (adica 16 boxe), compartimentnul masculilor are doar 268 de cm.
    Compartimentul femelelor are lungime de 120 cm, destul pentru 20 de femele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.