Crescatorie de porumbei – Andrei Bondar

De doua zile am inceput sa construiesc crescatoria de porumbei la Oradea. Pare ca visul a devenit realitate in cele din urma. Pana acum m-am tot plans ca e prea departe sa merg pana la Batar ( o localitate din Bihor, 60 de Km de Oradea), de altfel un sat frumos, cu o agricultura puternica, incepand de anul viitor voi activa doar in Oradea, sper ca sa am noroc si de porumbei de calitate (fara noroc e greu in sportul columbofil, desi uneori acest noroc il poti  face chiar tu insuti).

Crescatoria va avea o capacitate de 40 de porumbei (recomandat), dimensiunea este 4 metri pe 2 metri. Doua compartimente, unul pentru masculi si celalalt pentru femele, dar pana atunci vor fi cazati puii din 2014 :).

Partea buna e ca va fi facuta doar din lemn ( de brad).

pictures 031 pictures 034 pictures 035 pictures 036 pictures 037 pictures 038 pictures 039 pictures 040 pictures 041 pictures 042 pictures 044 pictures 045 pictures 046 pictures 050 pictures 051 pictures 052 pictures 053 pictures 054 pictures 055

 

Urmeaza si alte poze…

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

16 thoughts on “Crescatorie de porumbei – Andrei Bondar

 1. Frumosa crescatoria,sa ai parte de rezultate f bune zburand de la noua locatie. Andrei la mine crescatoria este de 4,5 m latime pe 3 si pot spune ca am avut perioada cand am avut in jur de 100 de zburatori,,cazati” in ea! Linistit vei putea sa zbori 50 de pasari chiar mai multe,eu stiu din propie experienta ca am avut destui de multi,chiar prea multi intr-un spatiu mic dar cu toate acestea am reusit sa fiu campion Judetean la ASS Speed si mai multe locuri pe podium si la alte categorii! Ce am observat ca fiind mai aglomerati a fost o lupta continua pt boxe si odihnitori si poate o motivare pt multi dintre ei.Acum nu zic ca este bine sa fie aglomerati dar atata timp cat voliera este uscata si fff bine aierisita porumbeii nu vor avea probleme de sanatate. Mult succes si cu ocazia aceasta tin sa te felicit pt administrarea site-ului tau care zi de zi are ceva nou publicat si multe articole f bune pt noi toti!

 2. nu am inteles de ce ai facut acoperisul asa de inalt si intr o panta f mare…cel putin pe fata trb sa fie mult mai domol …..pentru ca pasarile sa le placa sa aterizeze acolo…..iar teoretic …porumbel / spatiu trebuie sa fie cam de 1 pereche / m cub…..parca asa era din cite imi aduc aminte . la mine am 9 perechi [ pe o perioada scurta , pina ii vaduvesc ] pe 2m/2,5m/2m…lungime/latime/inaltime

 3. si inca ceva….de ce nu ai ridicat o pe boltari ….cu talpa de lemn la sol o sa traga apa mai mereu si cedeaza la un interval f scurt ….suspend o pe boltari de beton si o sa fie f f ok , sa fie la 50 – 60 cm ….sfatul meu

  1. A fost o idee sa punem niste dale in loc de acea grinda. Crescatoria este ridicata la 60 de cm. Ideal era sa fi turnat o sapa de beton. Dar din cauza ca locatia unde construiesc crescatoria nu e a mea nu am reusit.

  1. Dimensiune:
   4 metri lungime
   2 metri latime
   2 metri inaltime (interior)
   Vor fi doua compartimente: masculi 2,30 metri, femele 1,70 metri.
   Ca si costuri: aproximativ 6000 lei (inca nu stiu exact pentru sunt procesul de construire, azi este a treia zi). Binenteles ca la final costurile vor mai creste pentru ca va trebui sa fac boxele pentru masculi in toamna.

 4. tratezi cu ceva partea care sta direct jos, ulei ars macar si astfel ii prelungesti viata

 5. Inca nu ai raspuns la partea cu acoperisul…..eram curios sa vad de ce e asa de inalt si f abrupt….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.