Crescatorie mare sau crescatorie mica

Pe porumbei.ro a fost prezentata o crescatorie din Marea Britanie, una de dimensiuni foarte mici, doar 7 perechi de porumbei maturi si doar 6 pui.

Acest domn din Marea Britanie a obtinut rezultate notabile cu porumbeii sai, in cursele de fond.

Ron-at-Loft-450AICI puteti gasi articolul in limba engleza

Anul acesta si eu am hotarat ca nu mai are rost sa am o crescatorie mare, asa ca am redus efectivul de porumbei de la aproape 100 de porumbei la doar 50-60 de porumbei.

In ultima parte a articolului de pe porumbei.ro dl. Ron Samford din Marea Britanie spunea ca isi hraneste porumbeii doar cu fasole iar in apa de baut nu pune nimic, doar apa. Eu ma gandeam ca trebuie sa hranesc porumbeii cat mai echilibrat, cu cat mai multe tipuri de cereale si alte seminte dar vad ca se poate si altfel. In vara aceasta un prieten de-al meu Adi Sabau a avut probleme cu porumbeii din cauza ca i-a supranutrit, acestia manifestau probleme cu picioarele si unii au si murit.

Cred totusi ca o crescatorie mare are si avantaje cat si dezavantaje. Porumbeii dintr-o crescatorie mica beneficiaza de o ingrijire mult mai atenta, acestia devin mult mai blanzi, bolile au o frecventa mult mai redusa si pot fi controlate mult mai usor.

Singurele probleme din anul acesta, legat de boli, le-am avut doar cu infectiile respiratorii, dar cu o intensitate mult redusa fata de anul trecut cand aproape toti porumbeii au avut parte.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.