Marti, 18.03.2014 am inceput constructia crescatoriei, in articolele anterioare se poate vedea progresul din fiecare zi. Vineri, 21.03.2014 am finalizat constructia.
Crescatorie porumbei Andrei Bondar
Crescatorie porumbei Andrei Bondar Update ziua 3
Mai jos puteti vedea ultimele poze si doua clipuri video cu exteriorul si interiorul crescatoriei.
Crescatorie Interior
Crescatorie Extrerior
Vreau sa-i multumesc lui Flavius Vancea si echipei sale, Ionut Sztanyik, Pruncu si Floro pentru modul in care au construit adapostul pentru porumbei.
Flavius Vancea este un campion columbofil, cel mai bun din Bihor si dupa aceasta realizare se pare ca este si un bun constructor de voliere nu numai de mobila.
Multumesc !!!
E foarte frumoasa , dar usa mi se pare cam fragila … si sensibila la apa , ai grija la hoti si la ploaie …, bafta in 2014 !
Multumesc, hotii nu cred ca vor putea sa intre este o locatie bine pazita si cu camere. Ploaia, sper sa nu mi dea batai de cap, probabil singurul loc pe unde ar putea intra ar fi pe aerisirea de sub tigle , dar daca vor fi probleme pot oricand sa pun o plasa cu gauri mai mici sau chiar sa o inchid.
Frumoasa crescatoria,sa dea din ea si campioni,multa bafta,sa te bucuri de ea.
Nu stiu daca am vazut eu bine,”umflatul” flavius vancea a muncit si el la crescatoria ta ?
Daca da,atunci trebuie sa i-mi salvez si eu poza aia……………………cu el.
Caline, el este, Flaviu Vancea. A facut o treaba foarte buna.
Foarte faina. Geamurile de plasa vor fi inchise cu ceva?
Sa iasa cat mai multi campioni din ea.
Vancea e meserias :))
Geamurile vor fi inchise, la fel ca si primul, urmeaza sa le primesc si pe celelalte si sa le monteze, intr-deavar Vancea Flavius este un meserias, nu numai la porumbei 🙂
succes la toamna cu zborurile la pui, e misto dar si costul pe masura
Intradevar frumoasa cusca..doar ca dupa parerea mea barna care sta pe pietris o sa putrezeasca si o sa fie greu de schimbat..vant in pene
Te salut Flavius”umflatule mai da din burta jos”.
Am un mesaj pt tine din partea prietenului nostru Ionut Lucaci,TE BAT LA TOAMNA CU PUI DE I-TI SAR FULGI.
Vezi ca Lucaci a investit tare in porumbei de viteza si s-ar putea sa pierzi din cupe pe judetul bihor…………..
A facut un pact si tandem cu cineva cu care este sigur ca te v-a bate…….acum daca sint 2 in crescatorie,doua minti luminate cu siguranta ve-i avea probleme.
Din cate am inteles eu,a facut tandem cu Domnul Dumnezeu,i-a cerut ajutor si i-a promis ca v-a fi baiat cuminte si ascultator,pe placul lui Dumnezeu,iar Dumnezeu i-a promis ca al v-a ajuta.!!!
Domnul nostru sa n-e binecuvinteze pe toti,sa fim mai buni,mai iubitori,mai intelepti,mai pe placul lui.!!!
Frumos…fiindca e nou , si se vede f bine ca cei care au lucrat se si pricep . Am fost atent la lucratura si se observa ca nu sunt i cepatori, bravo lor . Insa daca imi permiti sa comentez oleaca despre cusca ar fi ceva : acoperisul ,panta de pe spate trb sa fie in fata ,fiindca e mai domoala , acoperisul e din tigla ,e f bun ,numai ca trv sa cumperi citeva tigle sleciale de aerisire si ss re jnti la aerisirea aia de la baza acoperisului ,pe acolo are sa ti bage zapada in pod iarna pe viscol.in partea de jos a compartimentelor la 5 cm de podea trb sa faci guri de aerisiri ,iar la interior in tavan aerisirea trb sa fie reglabila ,cu posibilitatea sa o inchizi si total la nevoie . Iarna cind sunt geruri si viscol sa inlociesti geamurile acelea din lemn cu geamuri din sticla cu posibilitatea sa le si deschizi uneori cind vremea de afara iti permite sau cind rei sa faci curatenie la interior si sa se aeriseasca mai rapid. Despre cadrul la care ai apelat sa suspenzi cusca de la sol nici nu mai discutam…..INtrarea in crescatorie eu asi fi ales sa se faca in2 etape ,nu direct de afara in compartiment…. , am patit o scapind 2 pasari afara. Dar nu trb sz faci cum asi face eu , erau doar alte idei…..la aceasta cusca merge cam 36 de pasari la natural peboxe in cele 2 compartimente , sau 48 daca pui un compartiment de odihnitori tip rastel si celalalt cu boxe , sau 60 de pui pentru toamna aceasta cu 2 compartimente de odihnitori . Succes la zboruri …..si sa ne spui un pret total la cusca.
Multumesc pentru acesteidei si sfaturi.Se pare ca aceste articole si-au atins scopul, acela de a comenta si a vedea care sunt partile bune, cel mai putin bune si ce putem invata din aceste lucruri.
Crescatoria asta a ta ,este exact ca o frumoasa vila asezata pe cateva cioate de lemn.Nu puteai sa-i faci niste postamenti de ciment cat mai puteai sa cheltui?.Asa direct pe pamant an cativa ani ancepe sa putrezeasca.Proectul trebuie facut ,cu cap ,de jos an sus si nu invers.Asta este o parere personala cu scuzele de rigoare,.BARONU DE FOCSANI
Multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa gasesc o solutie si sa o suspend asa cum zici tu. NU va fi nicio problema cu suspendatul, sunt o gramada de macarale la locatia respectiva. Cel mai probabil ca voi turna o sapa de beton. Doar sa semai aseze lucrurile.
INca o dat va multumesc tuturor pentru interventiile voastre, MAi astept si alte pareri.
Am observat ca multi i-si dau cu parerea dar nu cred ca o fac din rautate,dar nici din cunoastere……………….
Cine zboara vaduvie stie foarte bine ce inseamna 5-10 secunde in plus,sau in minus,la viteza-demifond-general.
Adica acoperisul este foarte bun asa,panta cea mai mica si abrupta trebuie sa fie in fata.
De ce ?
In momentul care vin porumbei ei trebuie sa aterizeze direct pe sputnic-trapa ca sa s-e ponteze,fara sa mai piarda timp pe casa,panta lina,plimbare pe acoperisul crescatoriei.
Parte din fata trebuie sa fie cat mai mica si abrupta,cum este si la Andrei,iar porumbei nu vor sta pe casa in momentul sosiri de la zbor,pt ca aluneca pe tigla care este foarte verticala.
Cu acest acoperis porumbei de pui vor fi invatati ca nu pot sa stea pe panta din fata a volierei,si din zbor ei aterizeaza direct pe sputnic.
Eu cred ca marele campion”umflatul” Vancea Flavius i-a dat multe idei lui Andrei,cum sa construiasca crescatoria.
Este foarte buna asa cum e.
O mare prostie este inchiderea geamurilor cu sticla,cum ca,iarna cind sint viscole bate vintul si este frig la porumbei.
Cei mai sanatosi porumbei sint cei pe care vara bate soarele toata ziua iar iarna bate frigul pe ei si se calesc.
La mine crescatoria toata partea din fata este cu plasa de rabit,de dimineta pina seara bate soarele pe ei,iar iarna bate vintul zapada gerul,de 5-7 ani nu am avut porumbel bolnav matur in crescatorie……………………. !!!
Crescatoria trebuie sa fie cat mai oxigenata si aerisita,un porumbel consuma oxigen exact cat un om,daca inchizi geamurile si usile intr-o crescatorie mica cu 50 de porumbei cu siguranta vor fi mari probleme de sanatate.
Ca un soldat un porumbel trebuie calit,pt ca vine razboiul-zborul si porumbei giugiuliti vor cadea pe capete la greu.
Mie m-i se pare ca este putin intuneric poate mai trebuie putina lumina,un geam mai mare,nu stiu exact pt ca nu am fost in crescatoria lui andrei sa vad la fata locului.
Nu stiu cum este orientata crescatoria ?
Spre sud este cea mai buna pt ca de la 9 dimineta pina la 9 seara soarele bate in crescatorie,vorbesc de zona din vest a tari.
Este orientata spre sud, urmeaza sa mai pun un rand tigla transparenta sau plexiglass.
Multumesc pentru sfaruri 🙂
O crescatorie reusita,nu pot decat sa felicit constructorul si beneficiarul deopotriva.Va doresc un an columbofil cu rezultate din cele mai bune si sper ca pe viitor sa aveti posibilitatea financiara sa va extindeti crescatoria.Mult succes.
FELICITARI SUPER CRESCATORIE
foarte frumoasa crescatoria,mult success cu ea.(pacat ca nu este in curtea ta)dar asta e situatia,trebuie sa ne adaptam.
Arata super bine aceste case, ma intreb totusi daca nu le este frig la saracele pasari avand in vedere ca aceste casute sunt cam fragile.
NU au probleme cu frigul, decat daca ajungem pe la -40 de grade celsius. Casuta asta este izolata cu polistiren de 5 cm. In fata mai vin niste obloane la geamuri, important e sa nu fie curenti de aer.
foarte frumoasa voliera simpla si la obect asa cum trebuie sa si fie, parerea mea personala E ca un minus il are la talpa care fiinda din lemn si asezata direct pe pamint si fara izolatie va putrezi destul de repede,in rest SUPERR :))) !!!
ma vad obligat sa i raspund domnului habaci calin deoarece s a comentat la parerea mea la acest topic : mai intii despre acoperis – am sa las un video cum aterizeaza pasarile de la un concurs de viteza [https://www.youtube.com/watch?v=3nHY2wA364g ] , nu este necesar o panta f f abrupta ca pasarile sa aterizeze pe trape , in plus consider ca pasarile tinere nu sunt motivate sa aterizeze pe crescatorie din cauza pantei , fiindca nu au unde de fapt , si asi vrea sa vad cum aterizeaza 50 de pasari simultan totusi tinind cont de concurs , viteza , pe unul sau doua sputnice , oare are timp trapa sa i ia pe toti ? , sar parea ca trb sa i bagi pe trape cu mina dupa ce intra .
a doua problema este cu geamurile pe timp de iarna…..asta am observat eu anul acesta la mine , pasarile au napirlit mai bine , si s au simtit mai bine la interior cu o diferenta de 5 – 7 grade fata de afara . aerisirea eu o am prin tavan , direct in pod , dar cu fante de aerisire la 5 cm mai sus fata de gratarele de pe podea . deci aerisire a fost cit trebuia , fara curent , fiindca am tavanul reglabil , pot controla aerisirea cum vreau .
Alt subiect ar fi cel al concurentilor , a pasarilor : domnule habaci calin , nu mai suntem pe timpul razboiului , ca si toti sportivii din orice domeniul , acestia trb protejati pe timpul repausului . nu am vazut nicaieri ca sportivii pe timpul iernii sa sufere de frig si vint si de toate celelalte . nici cind merg iarna in cantonament sportivii nu stau si dorm pe balcon in hoteluri .
inca odata repet , sunt doar niste idei , nu trb sa facem cum zic altii , de multe ori ne lovim de aceste probleme si le invatam pe parcursul vietii . insa unii invata din greselile altora , iar altii invata din propriile greseli ….iar altii nu invata deloc de nici un fel ….