Cresterea de catre om

Daca vom dori sa crestem puii de porumbei fara ajutorul parintilor, se recomanda – cel putin in primele zile – hranirea de catre parintii adoptivi, cu lapte de gusa. Wendell M. Levi a experimentat cu galbenus de ou, introdus printr-un tub subtire in gusa puilor. Hranirea manuala a puilor dupa ziua a cincea este simpla. In comertul de specialitate exista “seringi” pentru hrana. Hrana va fi alcatuita din granule prefabricate, macinate si trecute printr-o sita de 0,5 mm. Aceasta hrana este foarte bogata in nutrienti si contine tot ceea ce le trebuie puilor pentru dezvoltare rapida. Ea este amestecata cu apa si administrata incet, in gusa, prin intermediul seringii. Porumbeii crescuti astfel se obisnuiesc cu oamenii si sunt foarte increzatori. Acest mod de hranire va fi aplicat pana cand ei vor manca singuri graunte.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Cresterea de catre om

  1. Buna ziua !
    Va rog frumos, fiti amabili, cine ma poate ajuta cu un sfat privind hranirea a doi pui de porumbel in varsta de 6 zile. mentionez ca porumbita nu s-a mai intors la cuib. Cred ca a fost prinsa de vreun uliu. Nu stiu cu ce sa-i hranesc si cum. Va rog, dati-mi un sfat urgent.

    Va multumesc anticipat !

    1. Eu folosesc o seringa de 50 sau de 100 ml in care pun concentrate folosite la hranirea puilor de gaina, pun concentratele in in apa si dupa ce au retinut apa le introduc in seringa si le dau puilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.