Cu zece zile înainte de sistarea înscrierilor la cel mai important concurs cu puii din România, 92 de columbofili cu peste 1000 de porumbei şi-au anunţat deja prezenţa

Concursul de Fond Pui Jihlava – „Mereu Mai Mult“, o reuşită organizatorică de proporţii

Cu aproximativ zece zile înainte de închiderea oficială a înscrierilor pentru cel mai aşteptată cursă cu puii din România, Concursul de Fond Pui Jihlava – „Mereu Mai Mult“, organizatorii, Asociaţia „Voiajorul“ Arad, împreună cu renumitul portalul columbofil www.voiajorul.net, anunţă un număr impresionant de columbofili participanţi. „Până la 1 septembrie, şi-au anunţat prezenţa 92 de columbofili din nu mai puţin de 10 judeţe. Avem deja 1020 de porumbei înscrişi în concurs, iar din informaţiile pe care le deţin, în ultimele două săptămâni până la închiderea înscrierilor este posibil să ajungem la 1200 de păsări. Ca organizator, nu pot decât să mă declar mulţumit de acest lucru şi să asigur toţi columbofilii, care au ales să îşi măsoare forţele în această competiţie, că vom face tot ceea ce ne stă omeneşte în putinţă ca etapa de fond pui de la Jhlava să fie una la superlativ din toate punctele de vedere. Ne vom asigura că alegem o zi de lansare echitabilă pentru toată lumea din punct de vedere meteorologic, iar logistica concursului, cu tot ceea ce înseamnă colectarea păsărilor şi transportul acestora către locul de lansare, va fi una la cele mai înalte standarde europene“, a subliniat Daniel Marta, unul dintre co-organizatorii acestui concurs ce tinde să devină o tradiţie pentru columbofilii români.

Pe lângă columbofilii din judeţele de Vest şi Nord-Vest ale României, Arad (578 porumbei), Timişoara (148 porumbei), Bihor (123 porumbei) şi Satu-Mare (30 porumbei), la startul competiţiei vor fi prezenţi şi participanţi din Hunedoara (45 porumbei), Caraş-Severin (62 porumbei), Alba (4  porumbei), Sălaj (10  porumbei), Botoşani (10 porumbei) şi Iaşi (10 porumbei), dând astfel concursului o anvergură semi-naţională. Marele premiu oferit pentru Locul I, o Dacia Logan Acces, dar şi credibilitatea persoanelor implicate în organizarea concursului, au determinat numărul mare de competitori deja înscrişi. Printre aceştia se regăsesc şi nume importante ale columbofiliei româneşti, precum Bogdan Oroş, Relu Iureţi, Marius Tunduc, Andrei Bondar, Mircea Culda, Daniel Burciu, Călin Habaci, Victor Bădălău, Guiu Păvălaş şi Ciprian Trinc (membri ai tandemului Airport Pigeons).

„De la bun început, de când am aflat despre acest concurs, mi-am spus că e obligatoriu să particip. Noi, în Moldova, suntem obişnuiţi cu concursurile de maraton cu puii, au fost deja organizate astfel de concursuri pe distanţe lungi trei sau patru ani la rând. Ca atare, distanţa de peste 850 de kilometri pe care o am eu nu mă sperie deloc, consider că este un minunat prilej pentru a-mi verifica calitatea porumbeilor. Salut iniţiativa colegilor din Vestul ţării, consider că aduce un mare plus columbofiliei româneşti. Eu deja m-am înscris cu zece porumbei şi cred că o sa dublez numărul zilele următoare pentru că sunt foarte mulţumit de modul în care imi zboară puii. Din informaţiile mele, până la închiderea înscrierilor, vor fi mult mai mulţi crescători din zona de Est, din Moldova, care vor lua parte la acest concurs pentru că, sincer, pe noi nu ne sperie distanţa. Participăm nu doar pentru a face act de prezenţă… Eu, cel puţin, particip ca să câştig! Dacă ne ajută Dumnezeu, iar organizatorii sunt atenţi la condiţiile meteo, ca ele să fie echitabile pentru toţi columbofilii participanţi, indiferent de zonă, atunci sunt convins că va fi un concurs de referinţă pentru actualul sezon columbofil!“, a declarat Relu Iureţi, unul dintre numele de referinţă ale columbofilie româneşti contemporane.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, Marius Tunduc, participant în acest an la concursul de Fond Pui Jihlava „Mereu Mai Mult“, a ţinut să sublinieze importanţa organizării unor astfel de competiţii: „Nu pot decât să felicit pe cei implicaţi în organizarea acestei competiţii şi să mă declar încântat să particip la ediţia din acest an. Pentru columbofilia românească, aceste demersuri reprezintă un mare câştig atât prin prisma premiilor puse în joc, cât şi prin paşii făcuţi spre profesionalizarea sportului columbofil. Şi noi, la nivelul Federaţiei, organizăm Clubul Gold, o competiţie de anduranţă mai mare pentru porumbeii yearlingi, însă, în linii mari, principiul este acelaşi. Mă bucur să văd astfel de iniţiative, este un indiciu important că, acum, columbofilia românească se află pe un drum bun!“

Vă reamintim faptul că Asociaţia „Voiajorul“ Arad, împreună cu renumitul portalul columbofil www.voiajorul.net, organizează în această toamnă (22.09.2018) cea de-a doua ediţie a Concursului de Fond Pui Jihlava-Cehia, intitulat sugestiv „Mereu Mai Mult“. Regulamentul este unul simplu şi prezintă avantajul de a fi aplicabil atât în sistem centralizat, la nivelul întregului concurs, cât şi defalcat, pe fiecare asociaţie participantă în parte. Astfel, columbofilii care doresc să participe la acest atractiv concurs trebuie să achite, până pe 15.09.2018, 15 Euro/porumbel. Înscrierile se pot face prin e-mail, la adresa: info@voiajor.net, SMS la numărul 0725928653 sau telefonic la acelaşi număr, iar banii vor fi viraţi în următoarele conturi deschise la Banca Raiffeisen: RO41 RZBR 0000 0600 1444 6641 – LEI şi RO31 RZBR 0000 0600 1993 6827 – EURO.

Premiile ediţiei 2018 sunt extraordinare, graţie şi unei pleiade de sponsori de calibru, precum www.porumbei360.ro, Topigeon, Cest Pharma sau Alisia Columbo Net:

Marele Premiu – Locul I Porumbel pe Lansare: Dacia Logan Acces + produse Bayers în valoare de 500 de lei + Cupă + Diplomă.

Locul II Porumbel pe Lansare: produse Bayers în valoare de 400 de lei + Cupă + Diplomă.

Locul III Porumbel pe Lansare: produse Bayers în valoare de 300 de lei + Cupă + Diplomă.

Totodată, 
Locurile I Crescător pe Lansare va primi, pe lângă o Cupă şi o Diplomă, produse Bayers în valoare de 500 de lei şi produse în valoare de 300 lei de la firma Alisia ColumboNet, 
Locul II Crescător – produse în valoare de 200 lei  de la firma Alisia ColumboNet + Cupă + Diplomă, iar 
Locul III – produse în valoare de 100 lei  de la firma Alisia ColumboNet + Cupă + Diplomă.

Cel puţin la fel de interesante vor fi şi premiile pe care le vor primii câştigătorii concursului pe fiecare judeţ care va avea un clasament propriu:

Locul I Porumbel pe Judeţ: un Ceas Topigeon V8 din partea firmei taiwaneze Topigeon + produse Cest Pharma în valoare de 300 lei + produse Dr. Norbert Peeters în valoare de 100 lei.

Locul II Porumbel pe Judeţ: produse Cest Pharma în valoare de 200 lei.

Locul III Porumbel pe Judeţ: produse Cest Pharma în valoare de 100 lei.
În plus, Locul I Crescător pe Judeţ: produse Cest Pharma în valoare de 300 lei.

Cu cinci zile înaintea concursului de fond Jihlava, pe siteul www.voiajorul.net vor fi publicate seriile tuturor puilor care vor participa la această ediţie, urmând ca aceşti porumbei să fie reclemaţi cu stikere la îmbarcare. Ca o măsură de siguranţă în plus, puii sosiţi de la etapa finală Jihlava vor fi obligatoriu anunţaţi în termen de 30 de minute de la înregistrarea lor pe ceas, nerealizarea acestui lucru atrăgând automat descalificarea.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.