DACA PROMOVAM SE POATE!!!

Ideea Clublui Gold a pornit de la dorinta tuturor de a si castiga ceva de pe urma porumbeilor valorosi, de la dorinta de a anima campionatul, interesul columbofililor si pentru ca progresul inseamna succes, nu-i asa?

12043115_1642917175986583_2236647686754622322_n

Azi am avut Adunarea generala a Asociatiei Judetene Bihor. Pe langa problemele asociatiei care probabil vor fi prezentate in curand de Andrei Bondar, am ajuns la sedinta cu 400 de inele GOLD.
231 dintre ele aveau deja proprietar, insa stiu ca prin promovarea si explicarea corecta a sistemului de joc putem duce nivelul premiilor la cifre uriase.
Ei bine, am explicat fiecarui coleg prezent urmatoarele lucruri:

 1. In Romania se ineleaza anual peste 500.000 de pui care ajung sa joace fond la 1 an. Aproximativ 6000 fac norme. Asta inseamna 1,2%.
  Din cele 10.000 x 1.2% ar rezulta 120 de norme din care 20 vor castiga bani!!! Sansa ca cei 120 de porumbei tineri sa fie doar din cei cu 7 , 10, 15 puncte este extrem de mica pentru ca ar trebuii sa fim maestrii absoluti ca sa inelam exact varfurile. (daca am putea face asta nu am mai tine 100 de pui ce doar 5 -10 in fiecare an). Asadar exista sanse rezonabile ca o norma cu 100 puncte sa fie norocoasa!!!

 2. Cu cat mai multe inele distribuite cu ata mai mult vom fi siguri ca atingem suma de 10.000 de inele si 10.000 de lei premiu. Poate distribuim mai multe si apar mai multe premii!!!

 3. Un columbofil care ia inele devine mult mai interesat de porumbei si activitatea clubului. Vorbeam cu cei de la Clubul Beius de exemplu, unde sunt aproximativ 24 de membrii si le-am zis: in mod sigur cei care iau inele vor dori la anul sa fiti 30 – 40 pentru ca cu cat vor avea un club mai mare vor avea mai multi porumbei in clasament si puncte mai bune pe club, si mai apoi pe judet. Deci vor fi direct interesati de mersul clublui si asociatiei. Vor avea grija mai mare de porumbei, vor incerca sa ii tina mai sanatori, sa ii conditioneze mai bine, sa faca lucrurile cat mai bine ca sa castige!!! Avand porumbei mai sanatosi, va obtine si rezultate mai bune si chiar daca nu va castiga premiul va avea doar de castigat daca i se accelereaza ,,metabolismul columbofil,,
  Toate astea sunt un plus pentru club si asociatie.

12512720_1558058951186195_4358561587471972187_n

Trei motive simple care au facut ca in 30 de minute sa distribuim un total de 480 de inele.
Vom mai comanda inca 200 de bucati, a le avem aici, pe cluburi ca atunci cand sunt sedinte, intalniri, etc sa fie la indemana oricui are 20 de lei sa mai ia un inel. Sa fie aproape ca atunci cand vezi ca dintr-un cuplu favorit cresc bine puii sa fugi la presedintele clubului sa iei 1 – 2 inele.
Pentru ca nimic nu mere de la sine, si TOTUL TREBUIE PROMOVAT SI AJUTAT.
Acest proiect este unul foarte serios si foarte legal. Ca sa functioneze este nevoie insa de implicare si seriozitate.
Azi, la Oradea, m-am convis ca visul meu ca in 5 ani sa distribuim 50.000 de inele pe an este realizabil!
50.000 de inele ar insemna 10 MILIARDE premii. Adica 100 de porumbei cu 10.000 lei.
Vi se pare imposibil? Stiu. Insa priviti lucrurile altfel. O medie de 6 inele pe mebru ar face asta. Daca ii scoatem afara pe cei care vor lua 100, 75, 50 si foarte multi cu 10 – 20 – 25 va ramane probabil o medie de 1 – 2 inele pe crescator.
Ei bine toate astea cu conditia sa ne implicam fiecare. Pentru ca premiile astea se intor inapoi 100%. Nimeni nu ia comision, sau procent din premii.
Haideti sa vedem de ce suntem in stare??

Marius Tunduc

Presedinte FNCPR

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “DACA PROMOVAM SE POATE!!!

 1. Pentru domnul ,,Jon bv,, : Cand s-a stabilit licitarea primelor serii la inele, ati sarit ca arsi, cand s-a hotarat ca TOTI banii obtinuti sa fie donati in scop umanitar, nimeni dar nimeni, nu si-a cerut scuze pentru ce spusese anterior. Asa ca, aveti macar inteligenta de a astepta sa vedeti ce se va intampla cu acest proiect si apoi sa comentati. Nu il cunosc personal pe Marius Tunduc si nici nu i iau apararea. Oricum in acest sport am observat ca lipsa de inteligenta si comentariile timpite sunt ridicate la rang de arta. Ar mai fi multe de spus dar nu are rost

 2. De acord cu concursurile pe bani, dar nu asa. Eu cumpar 5 inele gold, doi puii ii ia uliul doi se pierd la zbor si raman cu unul. Corect dupa parerea mea se nominalizeaza la inceputul sezonului porumbei care participau in concursul gold si este o treaba mult mai transparenta si mai corecta.(multi spun ca cineva va folosi bani participantilor un an si aproape doi.
  Multa sanatate si succes tututor!

 3. Da, un crescator din Oradea a luat 70 de bucati iar un altul din Bihor 100 de bucati, gresesc cumva? Era bine daca erau zonale sau cel putin sa fim avut un plan decent. Din punctul meu de vedere, Bihorul are cel mai slab plan de zbor, pe deasupra ne mai impartim si porumbeii, desi facem sacrificii an de de an sa ne luam masini. Noi ne impartim porumbeii ca “unii” sa nu faca rezultate.
  TOTUSI TOT AIA VOR FI SUS, AIA CARE SUNT OBISNUITI CU AERUL TARE, ceilalti se sufoca, indiferent ca-s etape de 100km … pacat. Era sa uit, Bihorul a mai avut parte de un plan “frumos” facut tot de aceeasi oameni la categoria fond, si cu 3 fonduri nu sa putut face norma (lipsea km) .
  Hagi spunea: ” ai mingea n-ai mingea tragi la poarta” unii chiar de stau doar in tribune vor sa suteze la poarta, sper sa poata, Hagi nu specifica nimic in legatura cu spectatori.
  Cu durere scriu acest com. pacat de crescatori din judet care baga bani in porumbei ca sunt impedicati sa faca rezultate de uni care toata viata lor nu au dat 1 leu pe porumbel, pacat … o mentalitate tipic Romaneasca, de ce sa fete capra lui X ca oricum a mea e stearpa inainte de-a se naste.

 4. Nu sunt membru fcpr fac parte din ucp.e timpul ca in romania sa se castige bani seriosi din porumbei pt ca se cheltuie sume colosale in acest sport.salut aceasta idee si chiar voi duce cativa pui inelati cu inele gold la un prieten care este la fcpr pentru a-mi incerca sansa.ar fii nemaipomenit sa se si respecte aceasta idee si sa nu fie o grosolana teapa gen romania.va salut

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.