DE 10 ANI REPREZENTAM ROMANIAN CU CINSTE

Acum 10 ani mergeam pentru prima data la o sedinta FCI impreuna cu Florin Bilan si Florin Moldovan.

Au trecut de atunci 10 ani, de cand impreuna cu Florin Bilan reprezentam Romania cu cinste la Federatia Internationala, si am considerat ca se impune un scurt ,,remember,,
– am trecut peste anul dificil 2006 cand Gripa aviara ne-a blocat etapele lungi.
– am luptat cu Sinca, Melinte, Placinta si cu toti cei care doreau sa ne ia cu japca un drept al nostru, reprzentarea la FCI, sediul, membrii …. si am invins
– am consolidat relatiile cu columbofilia internationala pana acolo incat in 2015 am adus in Romania – WorldChampionship FCI, si in ianuarie Expozitia Europeana de Porumbei Voiajori.
– au fost alaturi de noi in Romania mari personalitati a lumii columbofile mondiale, si am ajuns o prezenta continua la manifestarile internationale din Asia pana in Europa.
In acesti 10 ani columbofilia romana sa dezvoltat enorm, si la aceasta dezvoltare am pus si noi umarul cat am putut:
– am ajuns de la centralizarile cu pixul la centralizari on-line
– la GPS-uri pe masini
– la anunturile porumbeilor sositi printr-un simplu SMS
– la o expozitie si o premiere de nivel foarte inalt
– am inceput timid sa promovam columbofilia in scoli
– am generat un campionat foarte puternic numit Champions League Coolumbofil
– si multe altele…

Am mai avut si lucruri mai putin reusite pentru care va rugam sa ne scuzati!!!
Privind in urma la acesti 10 ani, constat ca am avut privilegiul sa calatoresc in lumea columbofila alaturi de un mare domn, si de un prieten adevarat: Florin Bilan.

Anii insa au trecut si trec cu repeziciune, si poate ar trebuii sa ne gandim fiecare la acest aspect al efemeritatii noastre, sa lasam certurile pe planuri de zbor, norme si categorii, pentru ca viata trece repede pe langa noi, si tot ceea ce ramane sunt amintirile, pozele (ca si asta din martie 2015), si faptele bune.

Alaturi de noi in ultimii 6 ani, calatoreste si Zamfir Sorin, un lord al columbofiliei romane, cel pe care in urma cu 12 ani il numeam Copilul minune al columbofiliei romane, care munceste cot la cot cu mine si Bilan Florin pentru ca sportul columbofil sa progreseze.

Mult succes tuturor va doresc si ne vedem la Expozitia Europeana de Porumbei voiajori din 27 – 31 ianuarie din Bucuresti.

Marius Tunduc

Presedinte FNCPR

bilan-tunduc

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.