De ce se intampla sa orbeasca unii porumbei?

Anul acesta s-a intamplat sa orbeasca primul porumbel, a fost un proces destul de scurt, a durat doua saptamani, de cand a inceput sa ii apara un fel de cataracta iar in doua saptamani, ochiul a inceput sa se dezintegreze, iar acum a ramas fara ochi. Cred ca acest tip de orbire este cel mai dificil pentru porumbel, datorita faptului ca ii creaza porumbelui un disconfort si mai mult este expus la infectii datorita ranii deschise.

Din cate am reusit sa vad pana acum acest fel de orbire se manifesta la porumbeii care au inelul din jurul ochilor dezvoltat (rase precum carunculat de oradea, indian si  alte rase din aceasta categorie).

Daca ai avut parte de astfel de probleme in crescatoria ta sau cunosti cauzele acestei probleme, fii liber sa le spui.

Astept comentariile voastre.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.