De ce TOPIGEON V8?

Anul acesta incepand cu etapele de concurs la maturi am trecut la un nou sistem de cronometrare electronica a porumbeilor voiajori. Asa cum reiese si din titlu, este vorba de TOPIGEON V8, un ceas de origine taiwaneza, omologat FCI.

Pana in acest mement am avut parte de 4 etape de viteza (si una de viteza-demifond 317 km). Asadar am avut ocazia sa vad cum se descurca si la sosiri multiple, adica mai multi porumbei deodata pe trapa. Ceasul pe care eu il am vine cu o trapa de 4 campuri, ca si cea de mai jos. In aceste patru etape nu ama avut porumbel pe care sa nu-l cronometreze. Mai mult nu trebuie neaparat sa puna piciorul pe trapa, aceasta este mult mai sensibila.

Cateva aspecte care m-au determinat sa scriu acest articol:

 • transmiterea sosirilor prin SMS pe telefon. Ai nevoie doar de o cartela (doar vodafone merge, am luat o teapa cu Orange, se pare ca cei de la Orange au blocat transmiterea de SMS-uri prin astfel de dispozitive).
 • transmiterea sosirilor catre un clasament provizoriu iar dupa ce sunt desigilate si celelalte ceasuri sunt transferate si sosirile in clasament.
 • un ceas util pentru concursurile de fond si maraton, unde trebuie anuntati porumbei; e util in special pentru cei care nu stau taota ziua langa crescatorie pentru a astepta; este util pentru cei care lucreaza si nu pot astepta porumbeii in cursul saptamanii;
 • E util cand faci antrenamente si esti pe drum cand porumbeii sosesc, acest ceas iti trimite prin SMS datele de la antrenament – sosirile.

Mai jos aveti dovada transmiterii prin SMS a sosirilor de la ultima etapa pe care am avut-o, Cegled.

Screenshot_20160518-094348

Inca ceva, anul acesta aveam deja achizitionate Cipuri de la Benzing, pe care le-am putut folosi; dar asta nu este tot cipurile pentru acest ceas Topigeon V8 sunt mult mai ieftine, 4-5 lei bucata in comparatie cu 7-8 lei cele de la Benzing de exemplu. Toate aceste comparatii facute cu cei de la Benzing le-am facut deoarece eu am avut un ceas Benging G2 cu o antena de 4 campuri.

Desi exista si alte ceasuri care transmit date prin metodele de mai sus, de exemplu cei de la Benzing au Benzing Live, dar este contracost sub forma de abonament anual.

Preturi: 

Pachet Standard

(Ceas iPigeon V8 + trapa 1 camp + cablu 5m + geanta cadou)

 350 EUR
Ceas iPigeon V8  320 EUR
Trapa 1 camp  30 EUR
Trapa 4 campuri  135 EUR
Cablu 5m (de la ceas la trapa)  8 EUR
Acumulator extern (~ 5 ore)  60 EUR
Suport ceas  25 EUR
Sistem club

(gratis pentru fiecare 5 ceasuri; 1 sistem/club )

 500 EUR

Pentru comenzi, telefon 0723256455, Radu Petruta.

Avans 50% la comanda, 50% dupa primirea ceasului.

Stoc limitat, 200 de bucati, pana la sezonul cu puii!

topigeon 1

Trapa de 4 campuri

topigeon 2

 

topigeon 3

topigeon 4

topigeon 5

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

25 thoughts on “De ce TOPIGEON V8?

 1. Dear sir: This is TOPigeon, we have read your article about our product and we really appreciate all your comments. Can I have your email and I would like to have more detail discussion with you for how to improve our product. Thank you very much.

  1. De regula le trimite bine dar mai sunt si momente cand unele sms-uri sunt transmise cu intarziere, dar tot apar numai ca se schimba putin oridinea.

 2. Cate antene se pot conecta !? Se pot pune una langa cealalta sau necesita o anumita distanta intre antene?

   1. Cat costa abonamentul pentru a ajuta când întra porumbel care sunt costurile. Cu respect

 3. Daca sun platesc jumatate din suma si in cat timp ajunge sa platesc a doua suma sau pot da toti odata si in euro platim sau si in lei

 4. O întrebare d-le Bondar legata de cartela pentru transmiterea live. Trebuie sa ai semnal la telekom?

 5. Dl. Bondar este obligatorie cartela telekom sau merg și altele ex. Orange, Vodafone?? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.