Derby Vienna – 21 septembrie 2014 – Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor

In acest sezon de zboruri cu puii Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor are in plan mai multe etape de antrenament dar si un derby unde sunt asteptati toti columbofilii bihoreni si nu numai. Ce reprezinta o etapa derby? Este o etapa la care pot participa columbofili de la oricare dintre asociatiile FCPR cat si de la celelalte uniuni sau federatii.

Etapa Derby Vienna se va desfasura in data de 21.09.2014, duminica, locul de lansare va fi localizat in zona orasului Vienna, Austria.

Implementam un nou sistem de cronometrare pe baza de stickere, crescatorii pot opta pentru ceas mecanic, electronic sau sistem de anunturi prin sms cu stickere.

In cazul utilizarii stickerelor sistemul functioaneaza in felul urmator:

– Stickerul 1 se pune pe fisa de imbarcare, stickerul 2 se pune pe porumbelul care se imbarca. Se considera ora sosiri ora cand anunti seria stickerului!!!

– Se va crea un concurs provizoriu in care vor fi anuntati porumbeii si din care vor fi transferati ulterior in clamanentul final, dupa verificarea fisei de imbarcare cu anunturile din clamanentul provizoriu.

Se vor crea doua centre de imbarcare, unul la Oradea si un altul la Alesd. Crescatorii de la Centrul Beius vor imbarca la Oradea, datorita faptului  ca deja crescatorii din zona Dobresti imbarca la Oradea.

Costurile per porumbel sunt urmatoarele:

– 5 lei per porumbel pentru crescatorii Asociatiei Columbofile Voiajorul Bihor, cu mentiunea ca porumbeii crescatorilor din Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor vor fi premiati, primii 5 porumbei din fiecare club: Oradea, Alesd, Beius.

– 4 lei per porumbel pentru crescatorii din alte judete(de ex. Arad, Timis, satu Mare, Salaj, Caras Severin, etc) sau alte Uniuni si Federatii, cu mentiunea ca acesti porumbei nu vor putea fi premiati in cadrul acestei etape.

Cuantumul premiilor se va stabilii in cadrul fiecarui club in functie de incasarile obtinute si dupa ce se vor platii cheltuielile cu organizarea etepei derby, astfel primii 5 porumbei din fiecare club vor fi premiati, in cuantum egal pentru fiecare porumbel. Astfel se vor premia primii 5 porumbei de la Oradea, primii 5 de la Alesd si primii 5 porumbei de la Beius.

Aceasta etapa va avea distanta minima de cel putin 400 km pentru prima linie in bihor.

derby vienna

 

 

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.