Despre grit si minerale

Dintre zecile de suplimente pentru porumbei, gritul si mineralele sunt de departe cele mai mai importante. Da, este ncesar sa recuperezi dupa concurs, trebuie sa cladesti pentru etapa urmatoare, dar gritul si mineralele se dau tot timpul anului, organismul porumbelului “tanjeste” dupa grit, il consuma cu placere atunci cand este proaspat. Exista o exceptie cand porumbeii consuma grit mai mult, chiar si daca nu este proaspat, atunci cand cresc pui.

Daca ai grit neconsumat in crescatorie, se aduna prea mult, nu mai este proaspat, scoatele afara, si fie il arunci in fata crescatoriei, fie il pui undeva unde inca mai pot porumbeii sa ajunga la el, dupa o ploaie, si paote chiar daca nu ploua, porumbeii il vor consuma, chiar daca acelas grit a stat la ei in compartiment.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.