Diagnosticarea Circo-virusului

Trebuie sa suspectati o infectie cu circo-virus daca:

  • Porumbeii dumnaeavoastra, in special puii, arata o varietate de semne de boala, si in cazul unor pasari, acestea evolueaza pana survine moartea
  • Exista probleme neintrerupte legate de E-coli, trichomonoza sau, in special infectii respiratorii, in ciuda ingrijirii de calitate, a unui management bun si medicatiei adecvate.

Pentru diagnosticarea acestei infectii nu este de-ajuns doar observarea simptomelor, aceste simptome sunt de regula provocate de bolile secundare ( tricomonoza, E-coli, infectiile respiratorii). Pasarile infectate cu circo=virus au arat un apetit scazut, letargie, diaree cu aspect de la usor apos la abundente si gelatinoase, pierdere in greutate, scurgeri nazale, dificultate in respiratie, o secretie galbuie la marginile ciocului si apoi moartea.

Se recomanda prudenta in punerea unui diagnostic clar si evitarea grabei in formularea de concluzii. Daca exista posibilitatea unor teste de laborator ar fi indicat sa se faca aceste teste pentru a se putea pune un diagnostic cat mai clar si corect.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Diagnosticarea Circo-virusului

  1. carei tratamentul acestuiu virus ?
    daca se poate un rs concret , ca ma confrunt des cu acest Virus . Gheorghe MD
    astept rs pe Mail

    Multumesc !!!

  2. Trebuie vazut care sunt simptomele, de regula se tratateaza bolile secundare, trichomonoza si altele ce pot aparea. Acest virus slabeste organismul porumbelului – sistemul imunitar astfel ca si alte boli se manifesta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.