Diferite moduri de motivare a porumbeilor voiajori

Pentru cursele de viteza, puteti sa-i motivati  cat mai mult posibil, in special vaduvii,deoarece ei petrec numai o noapte in cos si astfel,nu pierd prea multa energie in momentul cand se zbat in masina de transport.

  1. Aratati vaduvilor femelele lor timp de 5-10 minute.

  2. Aratati vaduvilor cuiburile lor timp de 10-15 minute, dupa care imbarcatii dar fara a le arata femela.

  3. Aratati vaduvilor cuiburile lor timp de 10 – 15 minute, puneti-i în cos fara s? le aratati femela, dupa care eliberati femelele pe podea si lasati-le sa zboare imprejurul cosurilor timp de 5 minute, acest lucru ii v-a motiva foarte mult.

  4. Plasati un alt mascul in boxa porumbelului vaduv, inainte de imbarcare, sau închideti boxa, el fiind afara si un mascul strain inauntru impreuna cu femela sa timp de cateva minute, acest lucru ii v-a motiva la maxim crezand ca partenera se va imperechea cu un alt mascul.

1.08-4684_bontejaarling

  1. Puneti doua femele straine pe podeaua compartimentului, cu masculul liber în porumbar timp de 5 minute.

Restul articolului il gasiti pe TopPigeon

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.