Din nou despre imperecherea in timpul iernii

Am reimperecheat porumbeii atat de la lotul de reproductie cat si de la zbor. De aceasta data am facut niste schimbari, am instalat curentul si un programator pentru stingerea si pornirea luminii in cadrul crescatoriilor. Am lasat lumina in crescatorie minim 14 ore pe zi, cu doua saptamani inainte de imperechere.

Dupa 4 zile de la imperechere deja se vad primele semne de imbunatire fata de prima imperechere (cand am avut parte de un esec, doar 4 cupluri din 17 au ouat la matca si vreo 6 din 16 la zbor). Acum porumbeii sunt mai activi, masculii bat deja la cuib dupa doar 3-4 zile de la imperechere. Acum este un avantaj si faptul ca au fost deja in pereche 3 saptamani la sfarsit de decembrie.

Am pus un nou clip video pe canalul de youtube pe care il gasiti mai jos:

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.