Este oare difterovarioala sau varioala?

Am o intrebare … Am gasit saptamina trecuta, miercuri,  pe balcon un pui de porumbel. Nu stiu daca acolo a crescut sau a cazut de undeva (sint si niste coji de ou in balcon, il folosesc f. rar si am niste saci depozitati ) . Porumbelul are niste bube galbui in zona gusei , ciocului , ochiului.

Ce credeti ca ar putea fi ? Variola ? Porumbelul nu stie/poate zbura. Intr-o zi s-a speriat de mine s-a aruncat pe o despartitura a balconului si a facut o vrie pina la parter (eu stau la et 4), a dat din aripi insa numai a atenuat caderea, nu s-a ridicat. M-am dus dupa el si l-am gasit inaintea pisicilor de la bloc . Penajul pare bine dezvoltat, mai putin zona de pe gusa.
IMG4739
Am fost la doctor cu el vineri, mi-a zis ca n-a mai vazut asa ceva ca manifestare pt ca nu are bubele raspandite pe corp/aripi, si ca probabil ca este un virus.

DSC_03324Ce credeti ca are acest pui de porumbel?

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Este oare difterovarioala sau varioala?

  1. si eu am avut un porumbel exact ca acela i-am dat albastru de metil dar nu a rezistat si a murit . Toamna nu este bn sa scoti pui deoarece fac aceasta bola nu trebuie lasati numai primavara sa se inperehceze maxim pana in luna august !

  2. este variola..am avut si eu un pui de porumbel care prezenta tot asa bubite galbene pe cap, cioc, gusa si in plus pe picioare si cloaca..o forma mai complicata decat la porumbelul tau,,,stai linistit ca o sa scape..ai grija doar sa nu faca complicatii de ex tricomonoza..dai un complex de vitamine in apa si nu-l lasa afara ca-l poti pierde, organismul lui fiind slabit din cauza bolii..tine-l in casa pana ii dispar toate bubele..pe mine asa ma sfatuit medicul la care am fost cu el..da-i sa manace grau si seminte de floare decojite..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.