Expunerea porumbeilor la doze mici de bacterii si virusuri!?!

Dacă mențineți sănătatea porumbeilor cu produse naturale, atunci să aveți pe jos în crescătorie material absorbant, un bun mod de a îmbunătăți sistemul imunitar. Porumbeii ar trebui să poată culege mâncarea din “stratul absorbant” și să fie expuși bacteriilor intestinale normale din excremente. Expunerea continuă nu face altceva decât să îmbunătățească sistemul imunitar. Cu cât iși folosesc sistemul imunitar mai mult cu atât el devine mai bun. Un bun exemplu sunt doctorii, asistentele și profesorii. Rareori contactează bolile pacienților sau ale elevilor. Însă înainte de a face acest lucru trebuie să vă asigurați că nu sunt purtători de paraziți.
Peleții care se folosesc la încălzire sunt cei mai buni pentru a fi folosiți pe post de așternut pe jos. Porumbeii care sunt crescuți în locuri care au peleți pe jos vor avea șanse mult mai mici să se îmbolnăvească iar puii vor avea o imunitate mult mai bună când vor putea zbura din cuib. Dacă sunteți începător în creșterea porumbeilor ultimul lucru pe care îl doriți este să fiți nevoit să vă țineți porumbeii în condiții de ultra igienă pentru a supraviețui.


Acum mulți ani în SUA o crescatorie avusese un mare success la unul dintre concursuri. Despre crescătorie se zvonea că nu își ține porumbeii în condiții tocmai sanitare. Se poate că acele condiții teribile în care erau ținuți porumbeii acasă să le fi oferit porumbeilor avantajul de a se plasa pe primul loc la concurs? Nu pledez pentru condiții deplorabile, dar dacă porumbeii pe care îi dețineți nu au fost niciodată expuși la nimic acasă ce se va întâmpla cu ei când în alte locuri se vor expune la tot felul de viruși?
Haideți să luăm ca exemplu oamenii. În trecut oamenii se puteau îmbolnăvi din apa pe care o beau când mergeau în alte țări. Asta deorece sistemul lor imunitar nu era obișnuit cu bacteria respectivă. Băștinașii în schimb nu aveau această problemă deoarece sistemul lor imunitar fusese expus toată viața la bacteria respectivă și știa cum să lupte împotriva ei. 

Un alt exemplu sunt copiii care nu intră în contact cu alți copii. Aceștia în general sunt cei care au cele mai multe probleme de sănătate. Joaca în compania altor copii sau mersul la grădiniță pot să le cauzeze acestora multe probleme când sunt mici însă îi vor ține departe de boli în viitor. 
În zilele de azi parinții nu iși mai lasă copiii să cutreiere și să se joace în noroi. Copiii din prezent nu mai sunt expuși la ceea ce eram noi. Mâinile curate sunt acum o regulă. Nu este acceptat ca aceștia să se joace într-o fermă iar mai apoi să mănânce fără să se spele pe maini. 

Repet, nu trebuie să fim inconștienți cu copiii. Dar trebuie lăsați în preajma animalelor, porumbeilor și a altor copii. Un sistem imunitar puternic are grijă de sănătatea noastră în aproape 100% din cazuri. Acum 40 de ani nu auzisem de atât de multe alergii, alergii la gluten sau la mâncare în general. Aceste aspecte trebuie să devină un mod de viață mai mult decât orice. Sistemul nostru imunitar nu este ca și înainte deoarece nu mai este expus la fel de mult cum era. 

Sfaturile de mai sus vă pot ajuta să aveți un lot de porumbei sănătos. Cei slabi vor fi înlăturați. Nu vă panicați în cazul în care unul sau doi au probleme de sănătate. Trebuie doar să îi separați și să aflați cauza problemei. Nu trebuie tratată o clasă întreagă dacă un singur elev este bolnav, la fel cum nu trebuie tratați toți puii dacă unul este bolnav. Porumbeii vor fi sănătoși dacă nu sunt înghesuiți, nu sunt purtători de paraziți și sunt bine hrăniți. Mineralele sunt foarte importante pentru o nutriție completă. Aplicarea principiilor de mai sus pe o perioadă lungă de timp va duce la creșterea performanței porumbeilor și totodată la îmbunătățirea în totalitate a sistemului imunitar.

Un spațiu bine luminat, bine ventilat și suficient de incăpător sunt secretele sănătății și succesului. Mai mult spațiu și mai puțini porumbei vor îmbunătăți de asemenea sănătatea acestora. Stresul, deficiențele nutriționale, lipsa de spațiu și lumina sau îngrămădirea acestora vor cauza o cădere a sistemului imunitar. Cu cât aceștia sunt mai sănătoși cu atât sistemul lor imunitar este mai puternic și mai eficient.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.