FCPR – BERLIN NATIONAL 2014 – ISTORIA CONTINUA

Exista concursuri de porumbei care ne tin cu sufletul la gura, ochii atintiti in inaltul cerului lacrimeaza si gura ni se usca de emotii. Aproape sambata de sambata traim senzatii de exceptie.

Si totusi exista un anumit gen de etape care ne raman in suflet. Etape despre care povestim ani si ani de zile. Nopti de asteptare si spearanta.
Berlin National este una dintre acestea. Nu mai este doar un concurs. Este povestea, este visul a mii de columbofili, este emotia astepatarii, a noptii lungi si a sperantei ca maine tu vei fi campionul.
In 2010 pe drumul de intoarcere din Belgia a luat nastere un vis. Visul Berlin. Ne pregatim azi de ediatia a – IV – a. Desi in Romania este greu sa permanentizam un lucru, iata ca Berlin alaturi de Gdnask, este o locatie care furnica spinarea pasionatilor de maraton.
Exista concursuri frumoase, si exista povesti. De fapt asta inseamna deja Berlin National. Povestea gutului sosit dupa 3 zile, a lui Interpares 3 ani, a femelei sosita la Buzau in 2011 in TOP 100 desi avea 400 km mai mult decat primii, a castigatorului din Suceava, a celui din Arad, din Oradea, sau acelui din Caras, a femelei lui Marius Grecu, sau a masculului lui Kaporaly.
Pentru a continua povestea va invitam la Berlin. nu doar pentru a concura cu cei mai buni, ci pentru a putea fi parte a povestii. Pentru ca peste ani sa poti povesti ca si porumbeii tai au fost acolo. La razboiul GLADIATORILOR!!!
Si ca sa iti aduci aminte de razboaiele de alta data iti prezentam cel mai frumos film facut vreodata despre un concurs in Romania:

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “FCPR – BERLIN NATIONAL 2014 – ISTORIA CONTINUA

  1. As vrea sa stiu pe ce criterii se modifica in fiecare an data de lansare a etapei Berlin national !?!?

  2. Pozele cu ploaia afisate de fcpr nu sunt pe traseul stabilit de dumneavoastră , daca nu sau lansat porumbeii din cauza ploii de pe traseu inseamna ca ii vor aduce acasa deoarece vor fii ploi pe acest traseu toata saptamina , sa speram ca organizatorii vor lua miine o decizie buna.Succes ,!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.