FCPR: COMUNICAT 30.06.2013

În urma sesizărilor venite de la asociațiile Valcea și Olt, precum și a problemelor apărute la etapa de fond Pervomaiske din data de 22.06.2013   când columbofilului Vochin George i-au sosit din concurs porumbei care nu fuseseră trecuți prin sistemul de îmbarcare și nu apăreau îmbarcați, Consiliul director al FCPR dispune în conformitate cu prevederile RNS:

  1. Organizatorul va anula etapa comisiei de îmbarcare pentru această neglijență în procedurile de îmbarcare
  2. La toate etapele de fond și maraton din acest an, columbofilul Vochin George va îmbarca porumbeii la centru Slatina, iar porumbeii  vor fi suspuși procedurilor de control secundar cu stikere. Crescătorul va anunța atât la fond cât și la maraton primii 5 porumbei inclusiv stikerele.
  3. La etapele de viteză- demifond din planul de zbor cu maturii, porumbeii dlui Vochin vor fi controlați dublu, cu stikere, vor fi imbarcați separat în boxe iar lansatorii vor controla boxele sub raport al sigiliilor și numărului de porumbei. În teren se va trimit și fișa de îmbarcare. Operațiunile vor fi filmate la locul lansării. La sosirea de la concurs columbofilul va anunța seriile stikerelor primilor 5 porumbei sosiți în 20 minute de la sosire telefonic, persoanei desemnată de asociația Dolj.

Cu ducerea la îndeplinire a celor de mai sus sunt insărcinate conducerile asociațiilor Dolj și Olt.

4.  În urma propriei solicitării, dlui Iurieți Relu, la următoarele etape i se va trimite comisie la sosirea porumbeilor, și la îmbarcarea lor. De efectuarea acestor proceduri se va ocupa organizatorul concursurilor (Ac Suceava) și Comitetul Ac Botoșani. Menționăm că la prima etapă de maraton nu sa constatat nici o fraudare a concursurilor de către dl Iurieți doar o anunțare eronată a porumbeilor de pe alt număr de telefon.

Consiliul director al FCPR

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.