FCPR: DECIZII CND APRILIE 2013

FEDERATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA

MUN. BUCURESTI, STR. FAGARAS, NR. 14, SECTOR 1

COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA

HOTARARI CND PRONUNTATE IN SEDINTA DIN DATA DE 06-04-2013

Comisia Nationala de Disciplina, intrunita in data de 06-04-2013, in urmatoarea componenta

–          Gatejescu Alexandru Florian- Presedinte,

–          Onodi Vasile- Secretar,

–          Deer Adalbert- Membru,

–          Roman Claudiu- Membru,

–          Vizitiu Ion- Membru,

–          Petrescu Romeo- Membru

In baza prevederilor Statutului si Regulamentului  National  Sportiv ale FCPR a analizat un numar de  opt  cauze deduse judecatii  si a pronuntat urmatoarele hotarari:

  1. Se anuleaza decizia pronuntata de Comisia de Disciplina a Asociatiei Brasov pentru nerespectarea procedurii statutare  si  se sanctioneaza  de catre CND cu suspendarea din activitatea columbofila pentru o perioada de doi ani dl. CHEPTEA CLAUDIU, in baza prevederilor art. 29, alin. 10, lit. k din Statutul FCPR,
  2. Referitor la sesizarea formulata de dl. Tunduc Marius impotriva domnului Stoica Laurentiu, CND a stabilit acordarea unui nou termen de judecare a cauzei avand in vedere necesitatea imperativa a intreprinderii  demersuri legale din partea FCPR catre administratorul blogului unde a fost publicat materialul obiect al sesizarii pentru a se obtine un punct de vedere privind autorul acestuia si adresa de unde s-a trimis articolul respectiv.Mentionam faptul ca dl. Stoica Laurentiu a negat in scris faptul ca ar fi autorul acestui material.
  3. Referitor la sesizarea  Asociatiei Columbofile Danubius Braila privind activitatea dlui Badin Vasile, membru al Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Galati in sezonul 2012 ,CND a luat act de faptul ca in sedinta din data de 26-02-2013 Comitetul  Director a ridicat sanctiunea columbofilului sus mentionat pentru sezonul 2012, decizie care urma a fi ratificata conform prevederilor art. 9, lit. v din Statutul FCPR de catre Conferinta Nationala in sedinta din data de 30-11-2013.

“ Comitetul Director ia in situatii deosebite orice hotarari de competenta  Conferintei Nationale a FCPR pe care le va supune spre aprobare la prima sedinta a acesteia”.

In conformitate cu dispozitiile Hotararii nr. 1/30-11-2012 a Conferintei Nationale se constata faptul  ca acest organ suprem de conducere al FCPR nu a validat decizia referitoare la ridicarea sanctiunii de suspendare din activitatea columbofila pentru o perioada de cinci ani pronuntata in anul 2010 de catre Comitetul Director, in consecinta CND  ia act de neindeplinirea procedurii statutare si constata ca incepand cu sezonul 2013 efectele hotararii Comitetului Director devin nule.

In consecinta incepand cu sezonul 2013 dl Badin Vasile isi va efectua restul neexecutat al sanctiunii de suspendare din activitatea columbofila pentru o perioada de cinci ani pronuntata de Comitetul Director in anul 2010.

  1. Se admite contestatia dlui Mandric Mircea formulata impotriva hoatararii de sanctionare pronuntata de Comisia de Disciplina a Asociatiei Columbofile Voiajorul Iasi.
  2. Se respinge contestatia formulata de dl. Raileanu Vasile , presedinte  al Asociatiei Sportiv Columbofile 10-1- Buzau , CND  nefiind competenta sa solutioneze contestatiile promovate impotriva hotararilor CNS.
  3. Se avizeaza favorabil cererea Asociatiei Columbofile Voiajorul Bihor avand ca obiect declararea ca persona no grata in cadrul asociatiilor afiliate si in cadrul FCPR ( art. 28, alin. 1,2 si 3 si  Statutul FCPR) a domnului Vesa Corneliu avand in vedere abaterile grave savarsite pe parcursul ultimului sezon columbofil in calitate de membru al asociatiei sus mentionate.
  4. Referitor la contestatia domnului Buzogany Csaba si la sesizarile formulate de dl. Baricz Csaba, presedinte al Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Harghita, CND ia act de protocolul incheiat de parti prin care se renunta la toate sesizarile si contestatiile formulate, astfel ca se ia act de impacarea partilor.
  5. Referitor la contestatia domnului Enache Constantin CND acorda un nou termen si solicita Asociatiei Columbofile Buftea ca in termen de cinci zile de la data publicarii acestei decizii sa transmita catre FCPR hotararea pronuntata de organele de conducere ale asociatiei mentionate prin care s-a dispus neincasarea  cotizatiei de membru columbofil a contestatorului pentru sezoanele 2012 si 2013.

PRESEDINTE

Gatejescu Alexandru Florian

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.