FCPR – George si Karl Huang din Taiwan in vizita in Romania

Recent FCPR a fost onorata din nou cu vizita uneia dintre cele mai mari personalitati columbofile de pe continetul asiatic.Este vorba despre domnul George Huang din Taiwan, un important om de afaceri, proprietarul concernului Rexgroup ce detine peste 14 fabrici in Taiwan, China, Japonia si Vietnam, cu o cifra de afaceri de peste 2 miliarde Euro pe an.

Domnul Huang un foarte pasionat columbofil si un impatimit colectionar de porumbei campioni. Colectia lui de numara in prezent peste 180 de exemplare de exceptie. Incepand cu anul 1986 pana in prezent, a cumparat in fiecare an castigatorul Nationalului Cahors din Belgia, anul trecut platind suma de 65.000 Euro. Castigatorii Nationalului Cahors din 2010 si 2011 au completat colectia lui George Huang contra sumei de 140.000 Euro.

Datorita implicarii deosebite in fenomenul columbofil din Asia, dl. Huang a fost numit Vicepresedinte al Federatiei Japoneze si membru in Comitetul de Organizare al Targului International de la Lang Fang, China.

O stransa relatie de prietenie il leaga si de familia Herbots, colaborarea lor intinzandu-se deja pe durata a multor ani. Prin intermediul lui Jo Herbots, in anul 2009, impreuna cu un alt potent om de afaceri si prieten al FCPR, dl. Tse Ping din China, proprietarul unui lant de fabrici din industria farmaceutica cu sedii in China, Taiwan si Tailanda, au pus bazele unei crescatorii in Belgia pentru a putea concura la clasicele internationale Pau, Perpignan si, bineinteles, marele vis…. Barcelona. Rezultatele au fost remarcabile inca de la inceput. In 2013 reusesc deja castigarea pretiosului trofeu “Euro Diamond Pigeon” pe 5 ani la Barcelona. Ca si o paranteza, amintim faptul ca dn-ul Tse Ping detine deja un porumbel din Romania de care s-a declarat foarte multumit. Porumbelul a fost facut cadou cu ocazia vizitei oficialilor FCPR in China.

In urma intalnirilor oficiale ce au avut loc intre reprezentantii FCPR si Georg Huang la evenimentele internationale, s-a dezvoltat relatie bazata pe respect, prietenie si buna colaborare. Multe dintre proiectele de viitor ale FCPR-ului orbiteaza in jurul acestei relatii.

Iata ca, din nou, George Huang revine in Romania impreuna cu fiul sau, Karl Huang, pentru a se intalni cu prietenii lor romani, a-si face o imagine mai cuprizatoare asupra columbofiliei din tara noastra si sa consolideze relatia de prietenie cu FCPR.

Am fost felicitati din inima pentru obtinerea organizarii Cupei Europei 2016. A considerat ca este o lovitura de imagine exceptionala pentru FCPR si pentru toata suflarea columbofila din Romania!!!

De asemenea, si-a reiterat promisiunea de sustinere a candidaturii FCPR-ului de a organiza Olimpiada in 2019, o sustinere ce se va concretiza, conform spuselor dn-lui Huang, printr-o  consistenta sponsorizare a acestui eveniment si  punerea la dispozitie a unui avion charter pentru invitatii din China.

Convins de calitatea porumbeilor pe care i-a putut analiza in vizitele in tara noastra, dn-ul Huang si-a imbogatit colectia de campioni din Taiwan cu un campion national din Romania. A cumparat porumbelul dupa ce i-au fost prezentate rezultatele acestuia si a primit garantia calitatilor fizice de la prietenii sai romani, fara ca macar sa aiba posibilitatea de a-l analiza la mana. O mare dovada de incredere!!!

Un aspect deosebit de important remarcat de dn-ul George Huang in timpul periplului prin Romania, au constituit dificilele si diferitele conditii de relief pe care porumbeii nostri le depasesc in zborul lor spre casa. Chiar a spus ca acesta este secretul selectiei si cresterii calitatii porumbelului romanesc: formarea unui  porumbel capabil sa depaseasca pe parcursul unei curse atat lanturi muntoase, cat si temperaturi extrem de ridicate (Pusta Maghiara, Dobrogea, Oltenia), ceva fantastic si de neimaginat pentru tarile vestice.

Itinerariul vizitei a cuprins orasele Botosani, Bistrita-Nasaud, Targu-Mures si Bucuresti. Vizita s-a intins pe durata unei saptamani.

Gazdele i-au impresionat placut pe oaspetii nostri, au fost intampinati cu ospitalitatea caracteristica romanilor, conversatiile decurgand intr-un mod destins si amical.

La fiecare vizita, George si Karl Huang au transmis mesajul de a continua in mentinerea pantei ascendente ce caracterizeaza columbofilia romana la momentul de fata si sa fim la fel de ambitiosi in dorinta de a deveni o forta columbofila mondiala.

Fotografiile de mai jos sunt mai sugestive decat cuvintele:
      

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.