FCPR – INVITATIE – Olimpiada Columbofila si pentru Cupa Continentala

Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania afiliata la Federatia Columbofila Internationala din anul 1969, organizator al Campionatului Olimpic (campionat care are ca scop stabilirea lotului Romaniei pentru Olimpiada Columbofila si pentru Cupa Continentala) invita toate structurile columbofile din Romania care nu sunt afiliate FCI la semnarea unui protocol cu FCPR de reprezentare la FCI. Astfel concursurile organizate de acestea care sunt conforme cerintelor FCI pentru Olimpiada se vor lua in calcul la desemnarea porumbeilor pentru participarea la Olimpiada.

Protocolul are ca scop asigurarea unui climat sportiv corect si echilibrat prin care orice columbofil roman sa aiba acces la participarile internationale sub egida FCPR dupa un regulament unic.

Structurile columbofile interesate (Federatii, Uniuni, Asociatii, Cluburi) vor beneficia de Programul National de Clasamente, unde isi vor introduce planurile de concursuri si clasamentele, de omologarea concursurilor de catre omologatorii FCPR, de transportul si prezentarea porumbeilor la manifestarile internationale, de promovarea acestor porumbei in media de specialitate si in Catalogul National FCPR, urmand sa achite la activarea porumbeilor in programul de clasamente (introducerea listelor de start) suma de 0,5 lei/porumbel in scopul acoperirii cheltuielilor ocazionate de cele oferite mai sus.

In acelasi timp, conform deciziei Congresului International FCI, incepand cu inelele genealogice pentru 2014, participarea la Olimpiada Columbofila se face exclusiv cu inelele FCI, avand culoare specifica si sigla FCI. Sigla FCI pe teritoriul Romaniei este marca inregistrata de catre FCPR, urmand ca prin protocolul de reprezentare si prin setul de reguli pe care Consiliul Director al FCPR il va pune la dispozitia celor interesati in luna ianuarie, structurile reprezentate sa poata utiliza inelele genealogice cu sigla FCI conform cerintelor FCI.

Prezenta invitatie are la baza decizia Adunarii Generale a FCPR de acceptare in Campionatul Olimpic  a oricarui columbofil roman care face parte  din structurile care au protocol de reprezentare, in conditiile folosirii Programului de clasamente al FCPR pentru realizarea  acestora, a folosirii Corpului Omologatorilor FCPR pentru omologarea rezultatelor, si a respectarii conditiilor minimale impuse de Consiliul Director al FCPR tuturor  entitatilor reprezentate.

In acelasi timp are la baza sustinerea celor de mai sus de catre dl Bardos Istvan, vice-presedinte FCI, Presedinte al Comisiei Sportive a FCI.

Federatiile, Uniunile, Cluburile, Asociatiile interesate pot afla si alte detalii la 0748240000, sau pe mail la:presedinte@fcpr.ro

Presedinte FCPR

Marius TUNDUC

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.