Filmul etapei de maraton Berlin National 2016

Sezonul de concursuri a a juns la final cu mici exceptiei pe  ici pe colo, unii sunt mai harnici ca altii sau poate mai intarziati, motivele si le cunosc fiecare.

Etapa de maraton Berlin National a fost o etapa grea din taote punctele de vedere: oraganizatorice, la lansare, si efectiv zborul porumbeilor.

Organizatoric datorita faptului ca a necesita o coordonare ampla centrelor de imabarcare, asigurarea securitatii concursului, telefoane multe pentru  gestionarea masinilor, hranirea porumbeilor, adaparea lor, informarea crescatorilor pe Facebook, pe site-urile de profil.

La lansare, desi ne-am propus sa lansa  vineri ploile prognozate pe traseu a facut decizia lansarii sa fie amanata pe sambata 30.07.2016. Din punct de vedere meteorologic, si anume al precipitatiilor a fost bine, dar vantul a facut ca acest concurs sa fie putin mai greu pentru porumbeii nostri.

Un vant din sud-vest la lansare si pe teritoriul Germanie, mai apoi un vant din vest-sud-vest pe Cehia, pe Slovacia dupa masa a fost un vant din sud-vest iar pe Ungaria a fost vand din vest. Intensitatea acestuia a fost in jur de 10-15 km.

Primii porumbei anuntati au fost in Oradea, ca mai apoi dimineata locul 1 Berlin National 2016 sa fie la Timis, Curea C-tin + Dinu, cu al sau porumbel 581388-2014 sosit a doua zi dimineta la 06:15:06.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.