Gaby Vandenabeele despre: Izvoarele de apa subterane (Panza freatica) si porumbeii voiajori

“Foarte multi columbofili prefera sa evite acest subiect.Eu unul cred 100% in influenta pe care o au izvoarele de apa subterane,(in special doua “vene” de apa incrucisate) si radiatiile terestre asupra fiintelor vii,si implicit asupra porumbeilor.In 1985 am construit o noua voliera pentru pui,voliera care a fost imediat catalogata drept o voliera proasta ,datorita rezultatelor slabe pe care puii mei le-au obtinut din ea.Pierdeam foarte multi pui de acasa,iar cei care nu se pierdeau,obtineau rezultate mediocrii la concursuri.

Cel mai ciudat lucru se intampla atunci cand mutam acesti pui “mediocrii” in voliera yearlingilor…..acestia incepeau sa zboare fantastic de bine.I-am povestit acest lucru zugravului care tocmai imi redecora casa,iar acesta m-a intrebat daca am verificat curtea de “vene de apa” (atunci cand 2 izvoare se intersecteaza ,elibereaza energie negativa).Atunci cand mi-a vazut expresia ,zugravul mi-a spus : “Vorbesc cat se poate de serios”.

Gaby-Vandenabeele-image-3-640x303

In saptamana urmatoare am montat un fir de cupru pe toate marginile crescatoriei,formand un circuit inchis,sau binecunoscuta : cusca Faraday(principiu folosit de foarte multi campioni din Vest,precum Eric Limbourg si Silvere Toye.Foarte recomandata celor care au volirele situate in vecinatatea liniilor de inalta tensiune)…..ma credeti sau nu ,in acel an am devenit Campion in Flandra de Vest.Anul urmator am mutat voliera 2 metri in lateral,si astfel toate problemele mele au disparut.

Voliera devenise un circuit inchis,datorita incadrarii cu firul de cupru,iar energia negativa eliberata de catre “venele de apa” nu mi-a mai afectat deloc porumbeii” ( Cum se construieste o “cusca Faraday”? – cu un fir subtire de cupru,unim toate laturile volierei,intr-un circuit inchis,ca o colovie daca doriti.Apoi conectam firul de cupru,la o tija metalica introdu-sa aproximativ 2 metri in pamant.Intr-un fel ceva de genul inpamantarii la orice casa.Astfel energiile negative sunt colectate si eliberate in pamant).

Sursa text: pigeons.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “Gaby Vandenabeele despre: Izvoarele de apa subterane (Panza freatica) si porumbeii voiajori

  1. si eu am in fata casei stalp de inalta tensiune unde daca mi se pun porumbei pe plus langa stalp maxim un metru se curenteaza daca se pun cam la 1 metru si de stalp nu se curenteaza cei care sau curentata cum 2 ani cadeau de pe stalp si le dadea sangele pe nas cand aterizau pe pamant si mureau pe loc dar nu ma mai comfrunt cu problema asta ca iam dezvatat sa nu se mai puna pe stalp si oare si eu as trebui sa imbracporumbarul in ssarma de cupru roata in prejursi sa bag o pamantare

    1. Tu ar trebii sa inveti sa scrii corect in Limba Romana.Si dupa aceea sa vii sa postezi.Ok?

  2. De pinza freatica de sub crescatorie am mai citit la un alt mare crescator din belgia , dar despre circuitul inchis nu am mai auzit . probleme cu apa la suprafata o am si eu , deoarece am crescatoria cam la 800 m de un mare riu , iar pozitionare locatiei se afla in lunca acestui riu . pe timp de primavara si toamna am problema si cu curentii si cu umiditatea . a mai incercat careva cu rezultate vizibile la acest circuit inchis ?

  3. Daca ati auzit de feng shui acolo exista multe informatii si e un punct bun de plecare de a te documenta .

  4. la mine e stalpul de inalta tensiune care de la el pleaca inalta tensiune la munte si de la mine la stalp sunt cam 5 metri si pana la rau cam 15 metri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.