Porumbei Voiajori – Imperecherea consangvina limitata

Daca crescatorul poseda porumbei valorosi si urmareste cresterea unei anumite rase, se poate ajunge la imperecheri consangvine frecvente. Urmarea: pierderea in greutate, lipsa dispozitiei de a cloci,infertilitate si dificultati de procreare. Numai mentinerea unor diverse linii sangvine poate pastra vigoarea speciei.

historie1.5-5461_magicolympicgrizzle

Ca ultim mijloc ramane uncrucisarea cu o pasare adecvata dintr-o rasa asemanatoare. Incrucisarea cu o pasare ce este complet straina de rasa respectiva poate avea efecte negative. Urmatoarea sarcina este ca vechile caracteristici pozitive  ale rasei sa fie perpetuate. Acest lucru se poate realiza numai printr-o stricta selectie a pasarilor  care vor fi imperecheate, accelerand astfel crearea unor exemplare mult mai bune.

Sursa: Cresterea porumbeilor, Heinrich Mackrott

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “Porumbei Voiajori – Imperecherea consangvina limitata

  1. am si eu o pereche de porumbei voiajori si nustiu de ce porumbita nu scoate oua,sun imperecheati cam de 2 saptamini si jumate,daca aveti ceva raspunsuri va rog sami scriete…multumesc

    1. Porumbita are nevoie de cel putin 10 zile sa produca ouale, alt motiv ar fi ca poate nu au loc, poate masculul nu o bate la cuib. Eu zic sa mai astepti inca cel putin doua saptamani. Poate nu sunt acomodati cu locul.

  2. :)) Consangvinizarea este un lucru firesc in natura. Uitativa cu atentie la toate programele TV ce vorbesc despre animale si pasari in general. Este de rasul lumii cum lumea nu spune adevarul. Sau sa nu-l cunoasca?? NU CRED. Uitativa la grupurile de lei, acestia au undeva ca medie cateva femele(leoaice) si 1 maxim doi masculi care se imperecheaza cu ele. De regula masculii sunt frati. Aceasta consangvinozare dureaza cateva generatii, la unele grupuri si 3-4, apoi deodata apare un leu nou care il omoara pe seful grupului sii reia sarcina. La lupi haita are un mascul Alfa. Aceasta se imperecheaza cu fiicele lui generatii bune la rand. Depresiile de consangvinizare nu au aparut niciodata din cate am citit. Sa vb despre porumbeii de stanca. Si acestia traiesc in stoluri restranse. Imperecherea merge la grad de consangvinizare multe decenii cu siguranta si sincer nu pare sa-i afecteze. Cunosc cazuri reale de persoane care din 2 perechi de porumbei au facut 100 de pasari in ani buni si nu am vazut la ei depresii la puii eclozati. Pana si in Biblie daca citim, la inceput a fost Adam si Eva. Din 2 ne-am facut cu miliardele pe pamant. Mai mult uitativa la evrei, acestea se casatoresc numai in grade de rudenie si nu au depresie de consangvinizare:) . Si poate stiti ca evreii sunt cei mai destepti de pe planeta.
    Nu cred ca este corect sa speriem lumea cu acest cuvant DEPRESIE DE CONSANGVINIZARE. NU este nimic cu siguranta in a avea o familie de porumbei omogena, cu conditia sa plecati de la o pereche cu rezultate exceptionale.

    Sa fiti sanatosi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.