ÎNTÂLNIREA DE LA MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI: FCPR, UCPR si FRSC

Așa cum am anunțat, FCPR împreună cu FRSC și UCPR au participat la invitația Ministerului Tineretului și Sportului, la o întâlnire pe tema dezvoltării sportului columbofil din România, luni la orele 13:00, la sediul MTS.

La întâlnire au participat dl ministru al MTS, Nicolae Bănicioiu și dna Secretar de stat Carmen Tocală.

Entitățile amintite și-au exprimat doleanțele, dar și propunerile de viitor pentru aplanarea situațiilor actuale din columbofilia românească.

FCPR, prin delegația prezentă, și-a arătat disponibilitatea creerii într-o perioadă de timp de minim doi ani, a structurilor sportive la nivel de județ în condițiile în care MTS avizează formarea unei federații noi și supraveghează desfășurarea unor alegeri corecte.

FRSC și-a manifestat disponibilitatea acceptării tuturor structurilor sportive și organizarea unui calendar de lucru cu finalitate alegeri.
UCPR, prin cei prezenți, și-a manifestat dorința creerii unei Confederații care să includă cele trei entități, iar acestea să rămână în continuare indepedente din toate punctele de vedere, iar la finalul anului cei mai buni porumbei să participe la o expoziție comună și participarea la Olimpiadă să se facă cu cei mai buni porumbei din cele trei entități.

Întâlnirea, chiar dacă nu a avut ca finalitate crearea unei structuri unice, a fost poate primul pas adevărat spre normalizarea situațiilor existente acum, iar prezența autorităților statului au creat atât atmosfera elegantă necesară unor astfel de întâlniri, dar și impresia generală că în România se pot face și lucruri cu adevărat deosebite.

La final s-a stabilit că întâlnirile vor continua, iar MTS și-a oferit ajutorul ca arbitru al conflictului în cazul în care structurile columbofile amintite vor dori o organizare sportivă conform legii sportului.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.