Interviu columbofil – Florin Petrache, Piatra Neamt

Mai jos puteti vedea un interviu realizat de Corneliu Vesa cu Florin Petrache, columbofilul care a detinut cel mai scup porumbel romanesc din toate timpurile, acesta l-a avandut familiei Herbots care la randul ei l-a vandut in China cu 27.500 euro. Faptul ca un porumbel romanesc a ajus sa coste atat nu poate decat sa ne faca sa fim mandri de calitatea porumbeilor romanesti.

20151028170135360

Link-ul licitatiei il gasiti AICI

20151028170135161 20151028170136483

Florin Petrache vorbeste de spre inceputurile sale columbofile, liniile de porumbei detinuti, desi nu-l caracterizeaza zborurile in cadrul columbodoroame, acesta reuseste sa aibe si acolo rezultate bune. Acesta foloseste metoda de zbor pe care o foloseste este metoda la natural, desi in trecut a folosit si metoda la semi-vaduvie, dar datorita lipsei timpului a revenit la metoda natural. Nu exagereaza cu medicamentele, trateaza preventiv in prima parte a anului, dupa care in timpul sezonului alterneaza tratamentele de tricomonoza si cele pt cai respiratorii.

Florin Petrache vorbeste si despre un columbofil Bihorean:

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Interviu columbofil – Florin Petrache, Piatra Neamt

  1. Nu ma bucur deloc ca s-a vandut cu 27500 euro deoarece nu a beneficiat crescatorul roman.RUSINE Herbots!!! Romani vindeti-va porumbeii doar la licitatii.

  2. Chiar daca Florin Petrache nu a incasat el suma de 27.500 euro, tot este ceva, citeam un comentariu cum ca Florin Peyrache l-a vandut catre Familia Herbots pentru suma de 4000 de euro, eu nu cred ca Florin Petrache ar fi reusit de unul singur sa-l vanda cu mult mai scump de cat a reusit catre Familia Herbots; trebuie sa ajungi in anumite cercuri de influenta ca sa poti realiza ceeea ce realizeaza Familia Herbots. Poate doar daca am locui in Belgia sau Olanda. Asa ca felicitari lui Florin Petrache ca a reusit sa aibe un astfel de porumbel care i-a a adus multe satisfactii, printre care si cea materiala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.